כותרת
> C;
1/1
אוכל

האביזרים שכל בשלן חובב חייב במטבח

כרמיאלי אוכלפורסם: 25.10.23 , 10:08ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
תמונה ראשית צלם: Photo by Katie Smith on Unsplash

בשלנים ביתיים רבים אוהבים לשהות ולפעול במטבח, שכבר מזמן הפך לזירת ניסויים בהפקת מנות מיוחדות ומעניינות. מתכונים יש בשפע, חומרי גלם משובחים זמינים לרכישה וחוש טעם מפותח וחשיבה יצירתית שותפים להצלחה.
כל שצריך להשלמת התהליך הם אביזרים שמקצרים תהליכים ומייעלים את הביצועים.


ישנם גאדג'טים למטבח שכדאי להכיר ויוכלו לסייע לכם בכל משימה של הכנת ארוחה ייחודית:

לחתוך בקלות
המצע של החיתוך קריטי להצלחה, מספק קרקע תומכת ויציבה לאחיזה בסכין ולכן, כדאי להשקיע בבחירתו וברכישתו.
ישנם קרשים מתקפלים ומפלסטיק ואחרים עשויים מעץ, שנחשב לחומר גלם איכותי ועמיד מאוד ובמיוחד אלה העשויים מבמבוק.
בבחירת קרש בדקו אם יש לו שוליים לריכוז הנוזלים ואפשר לבחור קרש חיתוך שמתאים הן לביצוע פעולות החיתוך והן להגשה כך שאם חתכתם והשארתם עליו כבר את המנה מוכנה, מכאן כל שצריך זה רק להביאו אל לב השולחן. מי שמחפש שדרוגים, קרשים בעלי ידית בהחלט יעזרו לאחיזה איתנה במהלך פעולת הקיצוץ.

מאיטליה באהבה
חובבי הפסטה בוודאי לא יוותרו על הכנת פסטה טרייה תוצרת בית ובמקרה הזה יש כלים רבים ומתקדמים להכנת פסטה. כמו למשל, מכונת פסטה מתפרקת הכוללת יחידת רידוד ויחידת חיתוך למילוי וסגירה של רביולי, גלילי רידוד העשויים מפלדה שמאפשרים עבודה ממושכת עם בצק קשה מקמח דורום. כמו כן, כפות הגשה מעוצבות לפסטה מחומר בעל עמידות בפני חום.

פורסים ייעודיים
מלאכת הקיצוץ מעולם לא היתה כה פשוטה וניתן למצוא קוצצים המתאימים לחומרי גלם שונים ולמאכלים רבים. כמו למשל, פורס לגבינות ונקניקים שהינו בעל להב חד במיוחד ולכן מתאים לעבודה עם חומרים קשים, מנדולינה מקצועית העשויה נירוסטה בעלת סוגים שונים של להבים כולל ווסת להבים ומספריים מיוחדות לדגים המאפשרים להפריד את שני החלקים של המספריים ולנקות כך גם את קשקשי הדג.
לצד הפורסים והקוצצים למיניהם, ישנם גם סכינים ייעודיים שיכולים לשפר את התוצאות כמו סכין לגילוף ולעיטור, סכין לפריטי קונדיטוריה גמישה ומשוננת בעלת ידית ארגונומית שלא מחליקה וגם אנטי בקטריאלית ומתאימה מאוד לחיתוך של הבצק ללא מעיכתו. לאוסף הסכינים כדאי להוסיף משחיזים יעילים שולחניים או להצטייד בטרם עת במוטות השחזה שיעשו את העבודה. חשוב שהבסיס יהיה יציב ויוכל לאפשר פעילות חדה ומדויקת.

סוטאז' חבר נאמן
הפרטנר האולטימטיבי במטבח הוא הסוטאז', מעין שילוב ייחודי בין סיר למחבת המאופיין בדפנות ליניאריות ושטח פנים רחב למדי ומתאים למגוון שימושים דוגמת צריבה של סטייקים, צלייה של בשר, השחמתו של עוף. ניתן להשתמש בו גם לבישול בתנור בשל העמידות המרשימה שלו בטמפרטורות גבוהות והרוחב שלו מאפשר לבשל כמות גדולה של נוזלים ומטעמים והמכסה שלו לוכד היטב את החום. הוא עשוי מנירוסטה או ברזל יצוק ובעל תחתית בעלת 3 שכבות שמאפשרת פיזור אחיד של החום.

העוזרים באפייה
לאופים בחדווה מחכה אוסף מרהיב ומרשים של צנטרים מנירוסטה שמאפשרים זילוף ייחודי אומנותי מדויק ומוקפד לכל מאפה שיבחרו לאפות. צנטרים לפי חומרי גלם כמו לריבה וצנטרים בצורת כוכב לאפקט כוכב, סגנון שתי וערב, סגנון של עלה, כאלה משוננים במיוחד וכן בקבוקי זילוף לרטבים בגדלים שונים. כמו כן, ישנן נפות קמח חשמליות שבלחיצת כפתור יכולות לבצע ניפוי ולחסוך טלטלות, סיבובים או לחץ ידני. יש נפות עד 5 כוסות שיוכלו לשרת אתכם בנאמנות. באפייה חשובה מאוד המדידה ולצורך כך ישנם כלי מדידה שיוכלו לסייע לכם במשימה: כדי מידה עשויים פלסטיק, כפות מדידה, משקלים דיגיטליים.

חפשו את כל האביזרים האיכותיים והיעילים והחזיקו אותם בהישג יד במטבח.

בשיתוף: קוק אנד בייק
קרדיט- Photo by Katie Smith on Unsplash