שלומי בן 40, הגיע לכרמיאל עם הוריו פנינה ורמי נחום, בשנת 1981 היישר לגן.
לימים, נוספו למשפחה עוד ארבעה ילדים, אחים לשלומי שנולדו כולם בכרמיאל
ניר ז"ל, אביחי ז"ל, נתנאל ובר.
בתיכון למד בבית הספר הורביץ ועם תום הלימודים התגייס לצה"ל ליחידת המסתערבים בחיל מודיעין 504 לשרות מעניין במיוחד בלבנון.
מדובר ביחידה מובחרת שבמהותה מסווגת וסודית מאוד, שרב הנסתר על הגלוי בהן ועד היום כמו כל יוצאי היחידה, הסודות נשארים איתם.
מדובר באחד התפקידים המסוכנים, בלבוש אזרחי ולהראות מקומי בשטחים שלא בשליטתנו.
גם אביו של שלומי, רמי היה איש צבא ששירת במודיעין והיה לאיש סודו של שלומי
הבין והכיר את נפשות הפועלות. את האמא כמובן לא שיתפו בדבר.
אחרי הצבא השתחרר וירד לאילת לתקופה קצרה, חזר לצפון והחל ללמוד בישול בבית הספר "תדמור" שבהרצליה.
מה הביא אותך לרצות להיות שף?
"תמיד הייתה לי זיקה, אהבה לאוכל. בפרט כששני הורים עובדים "ואתה ילד מפתח" שמפתח סוג של עצמאות ונחשף למטבח ועושה ניסויים.
אולם גולת הכותרת הייתה בזמן השרות הצבאי בלבנון, כאשר הייתי מגיע לבתים של תושבים, סייענם שמזמינים, מארחים "ופותחים שולחן" של מאכלים בסגנון אחר לא מוכר כלל.
הצבעים, הצורה, הריח, התבלינים והטעמים בפרט פתחו אצלי איזה ערוץ נוסף והתאהבתי באוכל המקומי.
מטבח פורץ עולם. מטבח שמקוטלג: לבנוני, סורי, מצרי ועוד.
מטבח איכותי מאוד, לא רחוק מסגנון הבישול שלי שמגיע מהמטבח של אמא הטורקיה.
היום 20 שנים בתחום, בכל אזור שהייתי בו, אתה שואב ממנו ולוקח דוגמה.
היום עם החזרה לצפון- אני בהחלט מתחבר למטבח השורשי, האותנטי הטורקי, ערבי בסגנונו".
בתקופה ההיא, אחרי תפקיד מכובד בצה"ל לבחור במקצוע שכזה, די הפתיע את הסביבה.
אבל שלומי שלקח את מקצוע הקולינריות ברצינות, הגיע גם לארצות הברית להשתלמויות בבתי ספר נחשבים.
בשנת 2001 חזר עם אסון התאומים לארץ, שנה אחרי ירד לחיות באילת שם חי 12 שנים.
את דרכו החל באחד מבתי המלון הנחשבים והטובים בארץ, רויאל ביץ'.
שם התחיל לעבוד כטבח ועד מהרה טיפס בסולם ההצלחה של המקום והפך להיות שף המסעדה, האירועים של המקום ועד לסגן שף המלון, כל זאת, בימי השיא של התיירות.
אחרי שמונה שנות עבודה במלון, המשיך לעבוד כשף ראשי אך החליט לעבור ולעבוד גם עם הסקטור הפרטי ופתח מסעדות חדשות וגן אירועים באילת.
כמעט והכל התרסק, באוקטובר הקרה של שנת 2002 אחיו ניר הצעיר ממנו, ששירת בחיל התותחנים נהרג בפיגוע באוטובוס בצומת כרכור.
שלומי נשאר בכרמיאל, להיות קרוב להורים ולאחים, חלום השף כמעט ונמוג, שלומי פתח
בית קפה במתחם הקאנטרי של הטופ קלאב. רחוק מהעולם הקולינרי.
כעבור שנה החליט לחזור לאילת ולעסוק באוכל.
את מור אשתו הכרמיאלית, מנהלת לימודים בתחום היופי, הכיר באחד מהביקורים בכרמיאל. אחרי כמה חודשים כאשר היא ביקרה באילת, נפגשו השניים, נישאו, הקימו משפחה עם שלושה ילדים: ירין 15, יהלי 11 ויהב בן 10
ביוני שנת 2007 עוד יום ארור, בו השכול מכה בשנית על דלתה של משפחת נחום.
חמש שנים אחרי שניר נהרג, אסון שני פוקד את המשפחה ההרוסה ממות הבן ניר
ואביחי הצעיר בתשע שנים משלומי, ששירת בחטיבת הנח"ל ארבעה חודשים בלבד, נהרג בפעילות מבצעית ליד הכפר ראג׳ר, סמוך לגדר המערכת. הוא היה בן 19 במותו.
שלומי שוב עשה את דרכו לכרמיאל, להורים לאחים, לחבק , לחזק, הפעם עם תום ימי האבל, חזר לאילת.
אי אפשר להתנתק מהכאב, אך חיי השגרה באילת, עבודה, הבית עם ילדיו, הצליחו לתת כח להמשיך להתמודד עם כאב בלתי שפוי ולשרוד אותו לחיות בצילו.
הבחירה לחזור לגור בכרמיאל הביאה איתה הזדמנות נדירה.
חבר משותף החליט לתווך, לשדך ביני לבין אודי קריגר שהוא אחד היזמים והשותפים שהיה להם חלום להחיות את התיירות בגליל ולהקים מלון בוטיק בשבי ציון.
חיבור מידי נוצר בין השניים והן ברעיון שהקסים אותם, בצורך למלונאות אחרת וחדשה בגליל, כמה חודשים אחרי, בנובמבר ניפתח מלון בוטיק בשם ניאה (התחדשות)
המלון נמצא במושב שבי ציון, בנוף פסטורלי של הגליל המערבי, בן עכו לנהרייה , 200 מטר מרצועת החוף של שבי ציון ומשתרע על 26 דונמים הכוללים מלון ספא ומתחם של וילות פרטיות ולכל אחת בריכה פרטית.
שלומי הקים את המסעדה לאורחי המלון וגם לסועדים מחוץ לו.
במקום נערכים גם אירועים פרטיים וסלבריטאים רבים מגיעים אליה ומפרגנים לאיכות האוכל, לתפריט אחר מקורי ומורכב ששלומי מכין.
את אסף גרניט אירח במלון לארוחת "גאלה דינר" , ארוחה נוספת כבר הייתה בשיתוף פעולה של השניים, שלומי עם צוות "מחנהיהודה" שבראשה עמד אסף גרניט, התפריט היה משותף.
גם הזוג גיא פינס ואשתו רותי רודנר חגגו את יום ההולדת במלון רותם כהן, אילנית לוי, רותם סלע, חמי רודנר ושאר סלבריטאים זכו להכיר וליהנות מארוחת השף של שלומי.
ברמת העקרון המלון כרגע לא פעיל, עושים עבודת שטח ומתארגנים לפתיחה מחודשת
שינוי מסלול מחדש, למצב הקיים.
בנוסף להיותו שף ראשי של המלון שלומי גם מכין ארוחות פרטיות לפי הזמנה.
ארוחות שף המתבססות על המטבח הגלילי מקומי ומשתמש בחומרי גלם טריים מקומיים,
בונה תפריט המשתנה עם העונה, עם עיצוב ומגע מודרני.
לצפייה בתוכנית הבוקר "העולם הבוקר" בערוץ 13 שלומי מפנק את עברי גלעד וטלי מץ בארוחת בוקר גלילית מלכותית.