כותרת
> C;
1/1
אורח חיים

דשא סינטטי - להתקין לבד או בעזרת מתקין מקצועי?

כרמיאלי אורח חייםפורסם: 02.09.20 , 14:43ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

התקנה מקצועית של דשא סינטטי מבטיחה לכם איכות, אך מצד שני זוהי תוספת בעלות. רבים מתחבטים בשאלה האם להתקין דשא סינטטי באופן עצמאי או לבחור בהתקנה מקצועית. אז אם אינכם בטוחים האם אתם בנויים למשימה, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הבאה. בכתבה זו תקבלו טיפים להתקנת דשא סינטטי ומושג כללי לגבי התהליך.

האם כדאי להתקין לבד או לא היא שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית. היא קשורה ביכולות האישיות שלכם ובמאפייני ההתקנה. בנסיבות מסוימות היא יכולה להיות קלה ומהירה וממש פעילות נחמדה לשעות הפנאי, במקרים אחרים היא קשה ומסובכת. אז בואו נבין מה מחכה לנו אם נרצה לעשות זאת לבד.

השלב הראשון בהתקנת דשא סינטטי - הכנת השטח

דשא סינטטי הוא פתרון אשר עשוי להתאים לכל משטח. נתן להתקין אותו על הריצוף הקיים במרפסת או על האדמה בגינה. אך מדובר בתהליכים שונים הדורשים הכנה שונה של השטח.

ההתקנה המורכבת ביותר היא על האדמה והיא דורשת את ההכנה המתאימה. דבר ראשון יש לנקות היטב את השטח. אם יש שאריות דשא טבעי או עשבים חשוב להסיר אותם. אם ישנו ריצוף מסביב חשוב לנו להתאים את גובה הריצוף לגובה הדשא ולכן חשוב להקפיד על ריצוף גבוה ב-5 ס“מ מגובה האדמה. לצורך כך יתכן שנצטרך להסיר אדמה. לאחר שהאדמה מוכנה יש לפזר מעל חצץ שומשום ועליו נתקין את הדשא הסינטטי.

לעומת זאת, כאשר מדובר במרפסת בה יש משטח חלק קיים אין שום צורך בהכנות מיוחדות, מלבד ניקוי המשטח ופינוי חפצים ועצמים לא רצויים.

כשמתקינים דשא סינטטי - אין קיצורי דרך!

ישנם אנשים אשר חושבים שאולי הם יכולים להמציא דרך משל עצמם לצורך התקנת דשא סינטטי ופשוט לוותר על התשתיות והחצץ. האמת שזה לא עובד ככה. החצץ הוא הכרחי, זוהי הדרך שלנו ליישר את השטח ולאפשר ניקוז של מים. ויתור על שלב זה יביא לכם מרבד דשא עם בליטות ושקעים והצפה של מים. על מנת ליהנות מהדשא שלכם צריך לעשות עבודת התקנה יסודית, לא ניתן לוותר על שלבים.

זוהי אחת הסיבות העיקריות מדוע כדאי לבחור בהתקנה מקצועית. יש להביא את החצץ לשטח, דבר אשר דורש במקרים מסוימים משאית מנוף לצורך פיזור החצץ. לאחר מכן יש לפרוש אותו בצורה אחידה באמצעות מגרפות ולהדק היטב בעזרת מכונת הידוק ממונעת (ניתן לשכור).

הדרך הטובה למניעת צמיחת עשבים

אחת הבעיות שעלולות להתעורר היא צמיחה של עשבים מתחת לדשא. על מנת למנוע את הבעיה הזו מקובל להשתמש ביריעה שחורה (יריעה גאו-טכנית) אשר תקובע לקרקע מתחת לדשא ולא תאפשר צמיחת עשבים. כמובן שאם מדובר בהתקנה במרפסת או אזור מרוצף אין בכך צורך.

חיתוך והתאמה לצורך פרישת מרבדי הדשא הסינטטי

מרבדי הדשא מגיעים בגודל אחיד אך יש להתאים אותם לשטח ולכן יש לבצע חיתוכים באמצעות סיכון חיתוך. את החיתוך יש לבצע בצד האחורי של מרבד הדשא. שימו לב שכאשר אתם פורשים את המרבדים הסיבים באותו הכיוון, אחרת זה יפגע במראה.

קיבוע הדשא הסינטטי

לאחר שמרבדי הדשא נחתכו ונפרשו במקומם יש לקבע אותם. כאשר מדובר בגינה, הקיבוע נעשה באמצעות מסמרים. יש להשתמש במסמרים מגולוונים על מנת שלא יחלידו. את המסמרים ננעץ במסגרת ובנקודות החיבור של המרבדים. מומלץ גם להשתמש בפס הדבקה על מנת לחבר בין המרבדים.

כאשר מדובר בהתקנת דשא סינטטי במרפסות או גינות, אין צורך להשתמש במסמרים, אלא רק בפסי הדבקה ודבק מתאים.

שלב הברשת הסיבים

השלב האחרון הוא הברשת הסיבים. הדשא הסינטטי מובל ומאוחסן בגלילים והדבר משפיע על מראה הסיבים. לכן הם זקוקים להברשה קלה“. בסיום ההתקנה יש להברישם, ניתן לעשות זאת בעזרת מטאטא כביש, מברשת קשה או מברשת ממונעת כאשר מדובר בשטחים גדולים.

מתי עדיף לבחור במתקין דשא סינטטי מקצועי?

אם יש לכם ניסיון בעבודות תחזוקה בבית ושימוש בכלי עבודה, יתכן שתוכלו להתמודד עם המשימה. אם עבודות תחזוקה ביתיות זרות לכם כדאי שתזמינו מתקין דשא סינטטי מקצועי שיעשה זאת עבורכם. במיוחד כאשר מדובר בגינה ו/או שטח גדול.

האם התקנה עצמית תחסוך לנו כסף?

התקנה עצמית יכולה לחסוך לנו כ 50-80 ש“ח למטר מרובע. אך קחו בחשבון שמלבד העבודה שתצטרכו להשקיע, עליכם לרכוש גם את כל הציוד הדרוש להתקנה ואף להיעזר בחברת הובלות.

אם בחרתם בהתקנת דשא סינטטי בעצמכם תוכלו למצוא עזרה והדרכה אצל היבואנים והמשווקים. אם אתם מתלבטים תוכלו לקבוע פגישת ייעוץ ולקבל הסבר מפורט המתאים למאפייני ההתקנה שלכם.