כותרת
> C;
1/1
אורח חיים

המדריך האולטימטיבי ליצירת ארוחה מושלמת עם מנגל גז

כרמיאלי אורח חייםפורסם: 29.03.23 , 10:55ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

ישראלים אוהבים על האש, במיוחד בחודשי הקיץ. בין אם אתם ותיקים או מתחילים בעולם העל-האש, אי אפשר להכחיש את הסיפוק שמגיע עם יצירת ארוחה טעימה על הגריל. עם זאת, האם אי פ

עם שקלתם, בנוסף לאותו מנגל גז אהוב, להוסיף גם טבון גז לחצר? טבון גז הוא תנור מסורתי המשלב טכנולוגיה, ועושה שימוש בגז כמקור החום שלו. כך, הוא יכול לסייע לשדרג את הארוחות בבית עד מאוד.

מנגל גז וטבון – שילוב מנצח וטעים במיוחד

איך תוכלו לשלב בין מנגל גז וטבון, אתם שואלים? בדיוק בשביל זה, יצרנו את המדריך שלפניכם, עם ארוחה טעימה אשר תתאים לכל אירוח!

  • מתחילים מהמנגל - גריל הגז הוא כלי בישול רב-תכליתי המשמש ליצירת מגוון רחב של מנות, החל מהמבורגרים ונקניקיות ועד ירקות, פשטידות ועוד. בתור התחלה, חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה. בזמן שהגריל מתחמם, הכינו את המרכיבים שלכם. לארוחה זו נצלה שיפודי עוף וירקות במרינדה.
  • תנו להם זמן – להשרות את השיפודים מראש, יוסיף טעמים נפלאים לתוצר הסופי. אפילו מרינדה פשוטה של שמן זית, מיץ לימון, שום טחון, מלח, פלפל ועשבי תיבול יעשו פלאים לעוף. אל המרינדה מוסיפים את העוף למרינדה ומניחים לו. זכרו שכלל הזהב הוא – ככל שהעוף נספג יותר זמן כך הטעמים יהיו חזקים ומורגשים יותר.
  • זמן למנגל – על משטח גריל שחומם מראש, הניחו את שיפודי העוף והירקות. כעת יש לצלות אותם במשך 8-10 דקות לכל צד, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס. את הירקות יש לצלות בין 5-7 דקות, או עד שהם רכים ומעט חרוכים.
  • קדימה לטאבון - זוהי תוספת נהדרת לארוחה מכיוון שהוא מאפשר ליצור לחמים או מנות מבוססות בצק כגון פיצה או לחם שטוח, בחום גבוה למשך זמן קצר. כולנו יודעים עד כמה פיתות טריות עובדות מעולה עם בשרים על האש, ומה יותר טוב מלהכין אותן בעצמכם?

כל הפאן, לשולחן!

כעת כל שנותר לכם זה רק להגיש את האוכל לשולחן וליהנות מהארוחה הטעימה. את הבשרים שצליתם על ידי מנגל גז הגישו לצד הפיתות מהטאבון, עם סלטים טעימים וטריים וזה הכל. אם הארוחה פרווה או חלבית, תוכלו להשתמש טאבון גז לפיצה כפחמימה שתשדרג את הארוחה ותוסיף לה טעמים שכולם אוהבים. לא משנה מה התפריט שנסגרתם עליו, אין ספק ששילוב של גריל גז וטאבון יניב ארוחה ייחודית שתעלה חיוך על פניהם של הסועדים כולם.