כותרת
> C;
1/1
לימודים

מדוע סטודנטים בבראודה הוזמנו לשימוע? מדוע נזקקים לעורכי דין?

כרמיאלי לימודיםפורסם: 30.08.20 , 13:05ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

מה קורה במכללת אורט בראודה? האם במכללת אורט בראודה נוהגים בחוסר הגינות כלפיי הסטודנטים?

לפני כשבועיים הפגינו הסטודנטים במכללה על התנהלות חריגה לכאורה של כמה מרצים אשר מורידים ציוני מבחנים ודרשו הסברים, מדוע זה כך מבלי לבדוק איתם וזו לא הטענה היחידה.

אגודת הסטודנטים מנסה במשך שבועות לטפל בכמה נושאים ולטענתם המכללה אינה מפעילה שיקול דעת כנדרש לפתור את הבעיות שעלו.


אז מה קורה בימים אלה?

כרגע מתמודדים כמה עשרות סטודנטים עם מה שיכול לשנות את עתידם.
הם קיבלו מכתב המזמין אותם לשימוע על העתקה במבחן. במכתב שנשלח להם צוין, כי לשימוע הם רשאים להביא עורך דין.
אחרי הכל מדובר בהליך פלילי כשפער הכוחות עצום, סטודנט לבדו מול ועדת משמעת חזקה

ומדובר בענישה של הרחקת סטודנטים מהלימודים.

סטודנטים רבים מגיעים לוועדת משמעת ולא באמת מבינים כי ההרשעה יכולה להיות בדרך. בסיום הוועדה יקבע אם הסטודנט "אשם" או "זכאי", כנהוג בהליך פלילי.

יש לציין כי תקופת הקורונה הביאה איתה התמודדות חדשה בכל הקשור למבחנים.

לטענת הסטודנטים איתם שוחחנו ושמם שמור במערכת, טוענים כי טוב היה אם המרצים היו בודקים את עצמם ואת רשלנותם לכאורה.


כדוגמת מרצה בכיר במכללת אורט בראודה שטען כי מבחנו של סטודנט א' זהה במספר חלקים למבחנו של סטודנט ב. בעוד לא שיתף את הועדה לכאורה, כי למעשה המבחן היה עם חומר פתוח וכולל נוסחאות.

עשרות הסטודנטים זועמים על זימון לועדת משמעת בטענה ואשמה כה חמורה של העתקה.

מי שמייצגת ומלווה שניים מהסטודנטים היא עורכת הדין סוזי קונינסקי ממשרד עורכי דין, נוטריון וגישור נוימרק-בכר-דריקר מן.

לטענת קונינסקי המכללה צריכה להגיע להליכים כשידיה נקיות לחלוטין ושלא נפל שום פגם משמעותי בהתנהלותה, מיותר לציין כי היחסים בין הצדדים בהליך המשמעתי אינם סימטריים ועל כן על חברי הוועדה לנהוג בכבוד, בהגינות, תוך שיקול דעת ועל פי עקרונות הצדק "נאה דורש נאה מקיים" ולאור העובדה כי קיימים כשלים, יש לזכות את מרשיה ולדחות על הסף את טענותיהם ו/או לפחות לזכותם על פי חוק.

עוד משתפת עו"ד קונינסקי , למען הסר ספק ''לא רק שמדובר בניצול פער כוחות בין המרצים לסטודנטים מדובר בחשש ממשי לניצול לרעה של הכוח המנהלי ושיקול דעת רחב שאמורים לכבול אותם, לרסן את כוחם ולהגן על הסטודנטים.

עוד מוסיפה עורכת דין קונינסקי כי לאחרונה ייצגה בוועדת משמעת שם נכחו יו"ר וועד משמעת, המרצה נציג וועדת הסטודנטים ועוד מכובדים.

לאחר שעתיים של שיחת זום, ולאחר שצירפו ראיות סותרות של הסטודנטים אשר הוכיחו כי דברי המרצה בלשון המעטה "דברי שקר", נתבקשו הסטודנטים להגיע לדיון נוסף.

"הסטודנטים הביאו ראיות ואף סתרו את כל הליך השימוע ועל כן היה על הוועדה לזכות את הסטודנטים אך יו"ר הוועדה בחר "ללכת עד הסוף" והשתמש הוא בראיות שהסטודנטים הציגו לצורך הרשעת סטודנטים נוספים".

שבוע לאחר מכן התקיים דיון נוסף שערך כ- שלוש וחצי שעות, המכללה הסתמכה על חוות דעת של מומחים בתחום אך להפתעתם המומחים הגישו חוות דעת מבלי לדעת כי המבחן נערך בחומר פתוח.

קונינסקי שופכת אור על המקרה ומסבירה כי "המרצה לא אמר לוועדה והוועדה לכאורה לא ידעה כי מדובר במבחן עם חומר פתוח, המתיר לסטודנטים לעשות שימוש בכל חומר המצוי ברשותם.

הוועדה לטענת קונינסקי התרשלה בכך שלא ידעה כלל שמדובר במבחן בית פתוח הכולל נוסחאות

ושוקלת להגיש תלונה על התנהלות הוועדה, דרכי הפעולה, העלמת מידע, שימוש במידע שהתקבל על ידי הסטודנטים, התרשלות, אפליה ושקרים מהותיים של המרצה".

תגובתו של עדי אברג'יל, יו"ר אגודת הסטודנטים:

אגודת הסטודנטים שמה בראש סדר העדיפויות את טוהר הבחינות, מבקשת מכל הסטודנטים להקפיד על כך ומכוון שאגודה הסטודנטים היא חלק בלתי נפרד מועדת המשמעת, על כן

פועלת בצורה ישרה על פי התקנון.

טוהר הבחינות מצביע על סטודנט עם יושרה אישית מה שחשוב במקצוע גם בעתיד.

תגובת המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה לשאלות שהפננו אליהם:

"המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה מקפידה הקפדה יתרה על טוהר הבחינות ורואה בכך מדד איכות חשוב למוניטין של המכללה כמוסד אקדמי איכותי המכשיר מהנדסים לתעשייה. ההליכים המשמעתיים המתקיימים במכללה הנם על פי תקנון מסודר ומפוקח, בהשתתפות אגודת הסטודנטים ובהקפדה על סדרי דיון ומשמעת כנהוג במוסדות להשכלה גבוהה.

בתוך כך, המכללה שומרת על פרטיות הסטודנטים ואינה עוסקת בנושאים מסוג זה מעל דפי העיתונות. הטענות שהועלו נמצאות בבירור ותטופלנה".

צילום: רביד פרי