כותרת
> C;
1/1
עסקים בכרמיאל

קצת על כשרות- ג'ו ג'ו בורגר

כרמיאלי עסקים בכרמיאלפורסם: 19.10.20 , 09:41ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

בזמן האחרון אנחנו קוראים בהמון פוסטים שלנו על נושא הכשרות אז החלטנו לעשות סדר קטן בעניין מתוך רצון טוב לתת אור על הנושא.

מובן לי מראש שלא כולם שומרי כשרות.

יש מי שהנושא חשוב לו יותר ויש מי שחשוב לו פחות וכן מי שבכלל לא.
והכל בסדר!

אז בואו נתחיל..

מה זה כשרות ברמת האמונה?

הקב"ה יצר חיבור בין הגוף לנשמה.

כדי שיהיה חיבור - צריך משהו שיחבר, ויקשר ביניהם וזה האוכל – אדם שלא אוכל הוא עייף, חלש ותשוש וכך גם הנשמה שלו.

יש מאכלים שנאסרו מטעמים רוחניים ויש שנאסרו מבחינה גשמית.

לסיכום, התורה מלמדת אותנו שאכילת מאכלים משפיעה על האדם באופן ישיר.
בנוסף, שמירת כשרות זאת מצווה, משמע אנו (היהודים) מצווים לשמור כשרות מכיוון שכך הקב"ה ציווה עלינו, ברגע שאנחנו אכן ממלאים אחר הוראה זאת למעשה אנחנו מתקשרים אליו.

מה זה כשרות בפועל? (על רגל אחת)

למעשה, לרוב הכשרות נוגעת למזונות שאנו צורכים - בשר, חלב, ביצים, פירות, ירקות, דגנים ויין. התורה מדריכה אותנו לגבי אותם המינים המסוימים של חיות המותרות לאכילה, בעוד שאחרים אסורים באכילה.

בנוסף, קיימים חוקים רבים המורים כיצד לשחוט את החיות המותרות ואלו חלקים של החיה מותרים לאכילה ואיזה לא.

בנוגע לפירות, ירקות ודגנים - הם ביסודם כשרים אך יש להבדיל בין פירות וירקות תוצרת הארץ לתוצרת חו"ל.
תוצרת חו"ל -למעשה תמיד כשרים, אך יש לוודא שהם נקיים מחרקים וטפילים.

לעניין פירות וירקות תוצרת הארץ יש טיפה יותר הגבלות - פירות וירקות מתוצרת הארץ צריך לעשר לפני האכילה, פירות משלוש השנים הראשונות לנטיעתו של עץ הפרי נקראים ערלה והם אסורים באכילה, כמו כן יש חוקים מיוחדים לתוצרת השנה השביעית (שנת שמיטה), שהיא שנת שבתון לאדמה (כי גם לאדמה מגיע לנוח).

בנוסף לזה כמובן גם כאן חשוב לוודא שהפירות והירקות אכן נקיים מחרקים וטפילים.

כשרות דרך הרבנות

הכשרות היא אחת מהמערכות החשובות שמנוהלות ע"י הרבנות הראשית לישראל- שזהו כמובן הגוף הציבורי שעליו מוטלת האחריות לפי חוק איסור הונאה בכשרות, מערכת הכשרות היא אחד מהמערכות שנותנות משמעות לאופי היהודי של המדינה.

הרבנות הראשית באמצעות הרבנות המקומית, מעמידה משגיחים במקומות המייצרים מזון (מסעדות, מפעלים לייצור ומזון וכו')


למה בכלל צריך משגיח?

כשרות בכלל ובבית עסק בפרט:

בבית עסק הנושא מסובך הכולל פרטים רבים.

מערכת הכשרות מרובה בפרטים הלכתיים ומעשיים המחייבים בקיאות וידע רב, התעדכנות בנבכי הכשרות והתמקצעות בתחום וכמובן דגש על הקפדה ושמירה על כל הדברים הרשומים לעיל ועוד... ולכן צריך אדם שיתמקצע רק בכך.

למה אני לא יכול להיות המשגיח של העסק שלי?

אדם מן המניין (כמוני כמוך – מי מאתנו יותר דתי ומי מאתנו פחות), לא יכול לשמש כמשגיח כשרות בעסק שלו עצמו מכל הסיבות שציינתי למעלה אך בנוסף בגלל שתמיד קיים החשש שהשיקולים הכלכליים יגברו על השיקולים ההלכתיים.

לכן למען הסר מכשול (מכל אחת ואחת מהסיבות) צריך להעסיק משגיח חיצוני, נקי מאינטרסים.
למען הסר ספק בעניין המשגיחים - בנוסף למשגיחים, מעמידה הרבנות "מפקחים" אשר מקבלים את שכרם מהרבנות ותפקידם לפקח על עבודת המשגיחים.

זה בקצרה על עניין הכשרות, למה צריך ולמה זה חשוב?
שלכם, צוות ג'ו ג'ו בורגר כרמיאל

לפרטים והזמנות >> 072-3925311