כותרת
> C;
1/1
אורח חיים

"שינוי בהרגלים זוגיים והשקעה בזוגיות ייצרו אנרגיה חיובית בכלי הזוגי המשותף"

כרמיאלי אורח חייםפורסם: 06.08.21 , 10:42ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

כך אומרת קרן שחר אליעזר, יועצת זוגית המתמחה במערכות יחסים ובשיקום אישי וזוגי לאחר בגידה, שפיתחה את המשחק הייחודי "חיזוג", המאפשר לזוג ליהנות יחד ולפתח הרגלים חדשים

קרן שחר אליעזר, יועצת זוגית המתמחה במערכות יחסים ובשיקום אישי וזוגי לאחר בגידה, פיתחה לאחרונה משחק ייחודי בשם "חיזוג" הכולל שאלות ומשימות מובנות על תהליכים טיפוליים המעודדים תהליכי צמיחה והתפתחות זוגית. מדובר במשחק קלפים לזוגות, קליל ושובר שגרה, מאתגר, מצחיק ואינטימי המיועד לחיזוק הקשר הזוגי. "חיזוג" מאפשר לזוג ליהנות יחד, לצחוק, לחוות, לפתח הרגלים חדשים, להכיר טוב יותר, לשנות דפוסים, ובעיקר לחבר בין בני הזוג ולצמוח יחד בהרמוניה ובאהבה.

מהמחקר המעמיק, שהיא ערכה במשך שנים על משבר הבגידה ובעקבות עבודתה עם זוגות רבים שהגיעו לקליניקה שלה בעקבות משבר שחוו בזוגיות, היא מעידה על כך שתהליך השיקום של בני זוג שחוו משבר בזוגיות מתחלק להבראה אישית וזוגית מהפגיעה של הבגידה עצמה ולהבראה של המערכת הזוגית ללא קשר לבגידה. תהליכי שיקום שהיא פיתחה ועבודה מתמשכת על האתגרים בזוגיות שהובילו למשבר הבגידה הובילו אותה ליצור משחק קלפים חדשני וייחודי, שכאמור מאגד בתוכו תהליכים טיפוליים זוגיים.

קרן שחר אליעזר: "לפעמים, כשנגמרים בחיים 'הדברים הדחופים' כמו: תינוקות, קריירה, משברים וכדומה, במקרים מסוימים מוצאים בני הזוג את עצמם כשני זרים שהתנתקו רגשית אחד מהשני. במקרים פחות טובים מגיעים משברים זוגיים כמו בגידה או משברים אחרים המטלטלים את התא הזוגי ולעיתים גורמים לפרידה".

המשחק "חיזוג" מכיל שאלות ומשימות המבוססות על תהליכים המעודדים צמיחה והתפתחות זוגית: 66 קלפי שאלות – המעודדים את העמקת הקשר הזוגי, הבנת הצרכים של בן/ת הזוג, תיאום ציפיות, פיתוח התקשורת הזוגית, חברות ועוד; 66 קלפי משימות33 קלפי משימה מיידית ו-33 קלפי משימה שבועית. המשימות קלילות ושוברות שגרה, חוויתיות ומצחיקות שמניעות לחיזור, למגע ולאינטימיות, זמן זוגי איכותי, יצירתיות, התחדשות ויצירת תחומי עניין משותפים.

כמו כן, כולל המשחק שתי מחברות – מחברת אחת לכל אחד מבני הזוג. במחברת רושם כל אחד מבני הזוג נקודות חשובות ומפתיעות שבן הזוג שיתף במהלך המשחק ומשימות שאהב לקבל או להעניק. בתום המשחק זוכה כל אחד מבני הזוג במחברת, שהופכת למתכון לזוגיות המנצחת שלו ושל בן או בת הזוג. "כדאי ומומלץ להציץ מדי פעם במחברת, לשתף את הצד השני וליישם באהבה", אומרת קרן שחר אליעזר.

המשחק מסייע לחיזוק הקשר הזוגי, לפיתוח התקשורת הזוגית, לחיזוק האינטימיות, ליצירת הרגלים חדשים של זמן זוגי, להבנה מעמיקה יותר ולבירור הצרכים האחד של השני. "יצרתי משחק חדש, קליל, שובר שגרה, מצחיק ומחזק מאוד את הזוגיות. אם נצמדים להוראות ומשקיעים שעה קבועה בשבוע, מקבלים חצי שנה של תהליך זוגי מקסים המקרב לבבות ומאפשר להכניס לזוגיות הרגלים חדשים, תקשורת חדשה והשקעה משתלמת חדשה. כך לומדים בני הזוג להעניק האחד לשנייה במדויק את הצורך האישי", היא אומרת.

כיצד מומלץ לשחק במשחק "חיזוג"?
"אני ממליצה לשחק במשחק פעם בשבוע ביום קבוע, וכך להעניק לבני הזוג דייט איכותי קבוע למשך חצי שנה, לחבר בין בני הזוג וליצור הרגל של זמן זוגי איכותי. במשחק שני הצדדים מנצחים והמשחק מסתיים כאשר שני המשתתפים במשחק, בני הזוג, ענו על כל השאלות וביצעו את כל המשימות. בסיום המשחק מקבל כל אחד מהצדדים מתכון לשיפור ולשדרוג הזוגיות – המחברת. חשוב לזכור כי מטרת המשחק היא ללמוד לתקשר טוב יותר, להכיר האחד את השנייה, לדבר על דברים שבדרך כלל לא נוהגים לדבר ולהבין האחר את השנייה מהמקום הכנה והאמיתי. לכן חשוב מאוד לשאול ברגישות, לענות ברגישות ולקבל את התשובה ברגישות".

לדבריה, אחת התובנות העיקריות שמבין זוג, שעבר משבר זוגי כזה או אחר, היא ששניהם נרדמו בשמירה, החיים זרמו להם מול העיניים, השקעתם בזוגיות הלכה ופחתה ובזמנים מסוימים חלקים אחרים קיבלו פוקוס עיקרי מתוך מחשבה תמימה שהזוגיות היא בטוחה ונוכחת והיא תמתין בסבלנות לתורה כי ממש עכשיו יש דברים דחופים יותר כמו: הריונות או ניסיון להרות, גידול ילדים, קריירה, לימודים, תחביבים, משברים כלכליים וכדומה. "למרבה הצער המציאות מוכיחה אחרת. השנים, שעוברות ללא השקעה בזוגיות, ללא פיתוח התקשורת הזוגית, עם פחות חיזור, פחות זמן זוגי אבל עם יותר ויכוחים או יותר שתיקות, פערים שגדלים, סדקים קטנים, פחות ריגושים, פחות אהבה, יותר הרגל, פחות אינטימיות והמון עייפות. שנים אלו אינן משמרות את הקשר הזוגי, אלא יוצרות פערים ובהמשך הופכים הסדקים לשברים. כך נוצרת התרחקות ולפעמים כל אחד מבני הזוג מתפתח לכיוון אחר".

קרן שחר אליעזר: "אחת התובנות העיקריות שמבין זוג, שעבר משבר זוגי כזה או אחר, היא ששניהם נרדמו בשמירה, החיים זרמו להם מול העיניים, השקעתם בזוגיות הלכה ופחתה ובזמנים מסוימים חלקים אחרים קיבלו פוקוס עיקרי מתוך מחשבה תמימה שהזוגיות היא בטוחה ונוכחת והיא תמתין בסבלנות לתורה כי ממש עכשיו יש דברים דחופים יותר כמו: הריונות או ניסיון להרות, גידול ילדים, קריירה, לימודים, תחביבים, משברים כלכליים וכדומה. אך למרבה הצער המציאות מוכיחה אחרת. השנים, שעוברות ללא השקעה בזוגיות, ללא פיתוח התקשורת הזוגית, עם פחות חיזור, פחות זמן זוגי אבל עם יותר ויכוחים או יותר שתיקות, פערים שגדלים, סדקים קטנים, פחות ריגושים, פחות אהבה, יותר הרגל, פחות אינטימיות והמון עייפות. שנים אלו אינן משמרות את הקשר הזוגי, אלא יוצרות פערים ובהמשך הופכים הסדקים לשברים. כך נוצרת התרחקות ולפעמים כל אחד מבני הזוג מתפתח לכיוון אחר".

בעקבות המשחק "חיזוג" נוצרת דינמיקה חדשה, שיוצרת ריקוד זוגי חדש ומקדמת מוטיבציה להעניק אחד לשני עוד ועוד, "מוטיבציה זו יוצרת אנרגיה זוגית חדשה ומרעננת. התיאוריה שלי בפיתוח 'חיזוג' היא ששינוי בהרגלים זוגיים, השקעה בזוגיות ועדכון התקשורת הזוגית ייצרו אנרגיה חיובית בתוך הכלי הזוגי המשותף, שתאפשר הווה מאושר וארגז כלים זוגי נרחב יותר. הדינמיקה החדשה שתיווצר תאפשר להם להתמודד ביתר קלות עם אתגרים זוגיים עתידיים, במידה ויופיעו כאלה".

בימים אלו מוציאה לאור קרן שחר אליעזר את "בשם הבגידה" (בהפקת "גלילי הוצאה לאור") – ספר ראשון מסוגו הכולל תובנות, תהליכים טיפוליים ייחודיים, מקרי השראה, הצלחות, טיפים ונקודות למחשבה. זאת במטרה לשפר ולו במעט את הסערה שמתחוללת בליבם/ן של נבגדים/ות ובוגדים/ות ואולי אף למנוע מהם/ן שברון לב נוסף. לאורך הספר נחשפים מכתבים אישיים שנכתבו בזמן אמת על ידי גברים ונשים, שחוו בגידה (בוגדים ונבגדים) ובגילוי לב חושפים את תחושותיהם ורגשותיהם.

בספר "בשם הבגידה" מצליחה קרן שחר אליעזר, המרצה ומפעילה את קבוצת התמיכה היחידה מסוגה בארץ לנבגדים ולנבגדות – בזכות הדרך הכואבת שעברה – לגעת במקומות הכי רגישים לכל מי שחווה בגידה. בין היתר היא מפרטת מה מביא גברים ונשים לבגוד, כותבת על תהליך הסליחה, משבר האמון, הקונפליקט, הדרכים לשיקום, מסבירה מדוע דווקא מי שפצע הוא גם זה שיכול לרפא ועוד.

ניתן לרכוש את המשחק חיזוג בקישור: https://katzr.net/0ab91a.

קרן שחר אליעזר, צילום: רונית לובצקי 

קרן שחר אליעזר, צילום: רונית לובצקי 

המשחק חיזוג מאת קרן שחר אליעזר, צילום יחצ 

המשחק חיזוק, צילום: קרן שחר אליעזר

המשחק חיזוק, צילום: קרן שחר אליעזר