"בולם רוגזו, יאזן אכילתו וירבה תנועתו"
אוטו ורבורג, שזכה בשנת 1931 בפרס נובל על מחקריו בשטח הסרטן, קבע שהסרטן נגרם ע"י תאים חלשים בגלל חוסר חמצן.
לפי אוטו ורבורג, יש פגיעה בספיגת חמצן בתאים פגומים, דבר המביא לתסיסה, pH נמוך וחומציות ברמה של כל תא ותא. תא בריא שלא יכול יותר לספוג חמצן לשם הפיכת גלוקוז לאנרגיה הינו בעצם תא אנארובי. הוא משתמש בדרך ההתססה כדי ליצור גלוקוז להפקת אנרגיה. בשיטת התסיסה, מיצר התא הסרטני 2 מולקולות אנרגיה ,ATP, מכל מולקולה של גלוקוז, לעומת 38 מולקולות ATP, כאשר האנרגיה מיוצרת בתאים הבריאים עם חמצן..
כתוצאה מהתסיסה נוצרת חומצת חלב המורידה את ה- pH בתא והורסת את יכולת ה-DNA וה-RNA לפקח על חלוקת התאים. החומצה הלקטית גורמת לכאב מקומי, כי היא הורסת את אנזימי התא. הסרטן מופיע כחיפוי חיצוני מעל התא עם גרעין של תאים מתים.
כאשר התאים בגוף חומציים, הגוף מייצר שומן כדי לאחסן בו את החומצה.
גם סטרס, רגשות שליליים ,רעש, עבודה מאומצת וחוסר שינה, מגבירים את החומציות בגוף.
תאים אנארוביים שאינם מתפקדים בנוכחות חמצן עובדים בסביבה חומצית
לעומת זאת, דברים שמסייעים לבסיסיות בגוף:תזונה בסיסית על בסיס צמחי, נתינה וקבלת של מילה טובה, חיוך, צחוק, מוסיקה שקטה, מגע עם חיות מחמד, שהייה בטבע, שירה, ונגינה ודברים נעימים
חומציות ובסיסיות
רוב המחלות מתקיימות כשהגוף הינו חומצי, כשהנוזל התוך תאי והבין-תאי חומצי.
pH מסמן את פוטנציאל המימנים בתמיסה. pH נמדד בסקלה של 0-14. 7 מסמן PH נייטרלי. כל מה שנמוך מ-7 נחשב לחומצי, וכל מה שמעל ל-7 נחשב לבסיסי. כדי שהגוף יהיה במצב בריאות טוב, החומציות בדם ובתאים צריכה להיות בסביבות 7.4.
כתוצאה מפעילות יומיומית נוצרת בגוף חומצה.
חומציות יתר בדם גורמת להיצמדות הכדוריות האדומות ולהרס ההמוגלובין, בגלל המטען החיובי הנוצר. תנועתיות הכדוריות האדומות נפגעת, וכך גם אספקת החמצן לתאים.
אמנם יש בגוף מערכות שסותרות את חומציות היתר (כליות, זיעה, לימפה) בעזרת מינרלים כדי לסלק את החומצה מהדם אל הרקמות. מינרלים אלה (סידן, מגנזיום, אשלגן, נתרן) יוצאים ברובם מהעצם. החומציות גורמת להרס תאים ורקמות בגוף.
החומציות בגוף נגרמת בעיקר מ:
-
צריכה מרובה של חלבונים מהחי
-
תזונה לקויה בחסר
-
צריכת סוכרים ופחמימות מזוקקות
-
סטרס
-
פעילות גופנית מופרזת
אם נסכם זאת, נוכל לומר שמחלות באות מ-3 גורמים עיקריים: רעלים, מחסורים ומצבי לחץ.
הנזק שבחומציות
יתר לחץ דם
פגיעה בזרימת דם תקינה הגורמת למחלות הפוגעות בלב, במוח ובעורקים
לחץ דם
כולסטרול
אלרגיות
מחלות מיפרקים ניווניות
הידלדלות מסת העצם
מחסור באנזימים, ויטמינים ומינרלים
בעיות בחוליות הגב
סרטן
בעיות במערכת עיכול
בעיות במערכת הורמונלית
נדודי שינה
גישה מעניינת לגבי הסיבה להיווצרות כולסטרול ניתן למצוא בספרו של ד"ר ראו "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית" (עמ' 70): הסיבה להיווצרות כולסטרול עודף היא בגלל עודף חומציות בכלי הדם עקב ריבוי בצריכת חלבונים. כדי לסתור את החומציות בדם נוצרים משקעים מסידן ומגנזיום שמגיעים מהעצם ומהסחוסים. אותם מינרלים מחברים באופן טבעי לכולסטרול המצוי בדם וגורם לטרשת עורקים.
שינוי תזונתי משפיע לטובה על ערכים אלה.
מה הם המזונות הבסיסיים:
כל הירקות, עלים ירוקים, רוב הפירות, שקדים, כוסמת, אצות ים. נבטים ירוקים ונבטוטים.
מה הם מזונות חומציים:
חלבון מן החי
סוכרים
קמח ואורז לבן
מזון תעשייתי
מזון מחומם ומטוגן
פחמימות מזוקקות
במצפה אלומות אנו משתמשים בכוחות הריפוי הטבעי של הגוף וכן לומדים כיצד למנוע מחלות, לשפר את בריאותנו ולהיראות צעירים וחיוניים יותר
עיקרי התכנית מושתתים על 8 העקרונות הבאים:
1. מיץ עשב החיטה - לטיהור הדם, הכבד, מערכת העיכול והאברים הפנימיים.
2. שתיית מיצים טבעיים מירקות טריים ירוקים, נבטים, עלים ירוקים או אבטיח.
3. אכילה של מזון טבעי חי וטרי אורגני הכולל עלים ירוקים, ירקות ופירות. רצוי שהירקות ייקטפו בהיותם בשלים, כדי להימנע מיתר חומציות.
4. מזונות מונבטים הכוללים: נבטים מחמניה, מאש, כוסמת, עדשים, כרוב, ברוקולי, אלפלפה, חילבה, ועוד.
5. מזונות מותססים עשירים בחיידקים ידידותיים כמו למשל כרוב כבוש וגבינות מזרעים ומאגוזים.
6. ניקוי מעי באמצעות חוקנים אישיים והשתלת מיץ עשב חיטה או שטיפת מעי עמוקה.
7. ניקוי רעלים מנטלי בעזרת עבודה על הנפש והרוח.
8. פעילות גופנית.
ניקוי הגוף וההתחדשות הפיזית נעשים בעזרת מיץ עשב החיטה, ובעזרת המזון הטבעי החי שמורכב מפירות וירקות אורגניים, נבטים, זרעים, ואגוזים, וכן דגנים מונבטים וקטניות מסויימות המונבטות אף הן. תזונה זו עשירה מאד באנזימים ולעתים הערך התזונתי שלה עקב כך עולה פי 20 מאשר בזרעים לא מונבטים. כמו כן מקפידה דיאטה זו על צירופי מזון נכונים.דיאטת המזון הטבעי החי קרויה גם RAW FOOD DIET או LIVING FOOD DIET (LIVING - משום שהנבטים הופכים למזון חי העשיר ביותר באנזימים). הם מתעוררים מתרדמה. מעכב האנזימים (החומר המשמר שבהם לפני ההנבטה) משתחרר ומקל על העיכול וההטמעה. תזונה זו אינה כוללת מזון מן החי (בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב).כאמור, אין בתזונה זו מזון מבושל, שכן במזון כזה נהרסים רוב הויטמינים, חלק מהמינרלים וכל האנזימים.
אין זו תזונה של סלטים בלבד, אלא היא כוללת שילובים שונים של ירקות, נבטים, קטניות ודגנים, גבינות וממרחים מאגוזים וזרעים, ירקות מוחמצים ומותססים, חלב שקדים (או חלב אגוזים אחרים) וחלב שומשום, מיני לחמים וקרקרים, טורטיות, עוגות, עוגיות, מיני מתיקה, מיצים, שייק פירות, גלידות, שרבטים ועוד – כיד הדמיון הטובה.
כמו כן נודעת חשיבות רבה לניקוי מנטלי. לשם כך אנו עורכים במקום מדיטציות עם דמיון מודרך, שיעורי נשימה, יוגה, צ'י קונג, תרפיית צחוק, חיבור לטבע, וכן הרצאות ושיחות שונות במשך השבוע.
כלורופיל
הכלורופיל הוא בעצם אנרגיית השמש בצורה נוזלית.
הכלורופיל מאפשר שילוב של השמש עם דו תחמוצת הפחמן ומים היוצרים ביחד פחמימות וחמצן.
הכלורופיל דומה במבנהו המולקולרי להמוגלובין. ההבדל ביניהם הוא שבכלורופיל האטום המרכזי הוא המגנזיום, בעובד שבהמוגלובין האטום המרכזי הוא ברזל. הוא מסוגל לרפא ולטהר את כל האיברים, ואפילו לספוח אליו רעלים ולהשמיד פתוגנים, בקטריות, פטריות ותאים סרטניים.
הכלורופיל הינו נוגד חימצון ראשון במעלה.
בכלורופיל יש כמויות עצומות של חמצן, ולכן הוא חשוב להעשרת התאים בגוף בחמצן במערכת העיכול במעי הגס ובמערכת הנשימה. הימצאות של 80%-85% חיידקים ידידותיים במעי חיונית לבריאות מערכת העיכול, מערכת החיסון וליצירת ויטמיני B, K ועוד.
ככל שנרבה בצריכת ירקות ועלים ירוקים, כך ניטיב עם פלורת המעי.
מקור מצויין לכלורופיל הוא מיץ עשב חיטה וכן אצות ים שונות כגון כלורלה, ספירולינה, אצת ים כחולה ירוקה ועוד.
לכלורופיל יש תכונות ריפוי מדהימות לגבי כל סוגי המחלות:
לשיפור כדוריות הדם האדומות
למניעת סרטן
לספיגת ברזל ושיפור מצבי אנמיה
לניטרול חומציות מהגוף
הורדת סוכר, לחץ דם וכולסטרול
ספיחת רעלים
הפגת ריחות רעים מהגוף
שיפור הפריסטלטיקה
ניקוי הכבד
תמיכה ושיפור מחלות כבד
אנטי דלקתי (דלקת חיצונית/פנימית)
זירוז בריפוי צלקות אחרי ניתוח
משפר בריאות הפה והחניכיים
עוזר לדלקת גרון ודלקת הסינוסים
טוב לחוקנים ולשטיפה ואגינלית
משפר ראייה
משפר פוריות
מיץ עשב חיטה
את מיץ עשב החיטה מפיקים באמצעות מכונת ידנית או חשמלית, שעובדת באיטיות כדי לא להרוס את האנזימים, והיא דומה במבנה למכונת בשר עם "חלזון". בתכנית של מצפה אלומות מומלץ לשתות מיץ זה פעם או פעמיים ביום, ¼ כוס בכל פעם. עשב החיטה מסלק עייפות, מעלה את הרמה האנרגטית ועובד על גוף-נפש.
יחד עם זאת יש לציין שהוא לא מתאים לכל אדם, והוא לא נועד למי שנוטל תרופת קומאדין לדילול דם או למי שסובל מאי ספיקת כליות (ריבוי אשלגן)..
מזון טבעי חי
חשיבות רבה נודעת לאנזימים הנמצאים בשפע במזון הטבעי החי. המזון המבושל מאבד 50% מהחלבונים , 70% מהמינרלים והויטמינים וכ-100% מהאנזימים במהלך הבישול.
על פי רפואה סינית, לצבע הירוק היכולת להניע צ'י (אנרגיה) הן מבחינה פיזיית והן מבחינה מנטאלית. לכן הכלורופיל חשוב וחיוני לתפקודי הכבד ולהנעת הדם אל כל אברי הגוף.
עלים ירוקים הם הבסיסיים ביותר מכל הירקות והפירות. הם בעלי התכולה הגבוהה ביותר של ויטמינים, מינרלים, כלורופיל וחמצן.
עלים ירוקים ומיץ עשב חיטה משפרים גם את רמת חומציות הקיבה.
במשך השבוע מתקיימים שני ימי מיצים (בעיקר מירקות ומעט פירות).
ישנה חשיבות רבה לחוויית המיצים במצפה אלומות. היא מגבירה את תהליך הניקוי, מזרזת את תהליך הוצאת הרעלים מהגוף, ונותנת לגוף שפע של אנזימים, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו זמינות. צום המיצים נותן פסק זמן לאברי העיכול והמערכות הפנימיות ומחזק את יכולת הריפוי של הגוף. מחקרים מצביעים על שיפור היכולת הקוגניטיבית כתוצאה משתיית מיצים של ירקות ופירות כמה פעמים בשבוע.
כאשר מתחילים בתהליך זה, שבו עוברים לתזונה בסיסית יותר, עלולים להרגיש עייפות, כאבים, מחושים, כאבי ראש ותחושה כללית לא נעימה. זה אומר שהתהליך עובד, שהגוף משחרר ומנקז את הרעלים שהצטברו . תקופה זו עלולה להמשך יום-יומיים עד שבועות, כל אחד והמצבורים שלו. אך לאחר מכן מרגישים חיוניים, אנרגטיים, ותחושה של נקיון פנימי.