כותרת
> C;
1/1
אוכל

מסעדת ליליאנה - איטליה במרחק 20 דקות מכרמיאל

כרמיאלי אוכלפורסם: 06.11.14 , 10:26ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 

עופר שמע בעצת חמותו ונסע לאיטליה. שם הוא המשיך את לימודיו הקולינאריים, התמחה במסעדות ולמד לבשל אוכל איטלקי אותנטי. 
שנים לאחר מכן, כשעופר החליט להגשים את חלומו ולפתוח מסעדה איטלקית פה בארץ, הוא רצה לכבד את זכרה של חמותו (שכבר הלכה לעולמה)  וקרא למסעדה החדשה שלו על שמה. בהמשך שילב בתפריט המסעדה מתכונים רבים בהשראת תבשיליה של חמותו ליליאנה ז"ל.
כששואלים את עופר איך הוא מגדיר את האוכל האיטלקי הוא זורק פתגם באיטלקית כמו שליליאנה היתה אומרת:
" Semplice come l'acqua….Profondo come il mare. "
ובעברית "פשוט כמו המים ועמוק כמו הים." וזהו באמת האוכל האיטלקי, נטול יומרות ותחכומים שנמצאים במטבחים אחרים בשפע , אבל הטעמים של חומרי הגלם הטריים עושים את ההבדל ומעניקים לסועד חוויה קולינרית אחרת .
מסעדת "ליליאנה" הוקמה לפני כ-3.5 שנים על ידי עופר ומשפחתו. במסעדה עובדת גם אישתו שרה'לה, והבת שלהם הגר, שעובדת במסעדה בסופי שבוע ובמהלך חופשים מלימודיה במכללת שנקר. הגר היא גם זו שעיצבה את מסעדת ליליאנה בהשראת הסיפורים שסיפר לה אביה על החוויות שלו בדרום איטליה. 
הצוות במסעדת ליליאנה, בראשותו של השף עופר, עושה הכל על מנת לשמור על ההרגשה האיטלקית האותנטית גם באמצעות העיצוב וגם באמצעות המאכלים וחומרי הגלם. תפריט המסעדה כולל מנות ייחודיות שלא ניתן למצוא במקומות אחרים כגון פסטה שחורה העשויה מדיו דיונונים ומקבלת את טעם הים. בנוסף למנות הייחודיות, ניתן לטעום במסעדת ליליאנה מנות איטלקיות מסורתיות כגון פסטות וסלטים המוכרים יותר לחך הישראלי. 
המנות המוגשות במסעדת ליליאנה מורכבות מחומרי גלם אשר ברוב המקרים מיוצרים במסעדה עצמה. "בגלל המרחק הגאוגרפי יש קושי לייבא חלק מן המוצרים" מסביר השף עופר "לכן אנחנו מייצרים הרבה מחומרי הגלם בעצמנו. עכשיו אנחנו מוסיפים לרשימת חומרי הגלם המיוצרת במסעדה גם את גבינת המוצרלה". 
ההתקררות במזג האוויר מסמלת עבור מסעדת ליליאנה שינוי מחשבתי בתפריט אשר יציע בתקופת הסתיו והחורף גם תבשילים מהבילים מהמסורת המפוארת של האוכל האיטלקי: קדירות פירות ים, אוסו בוקו, מרק סרטנים ומנות חורף טובות ורבות המציעות סוג של טריות וטעמים המוכר לכל מי שאכל באיטליה.
מסעדת ליליאנה מציעה לאורחיה חוויה קולינרית איטלקית אמיתית במרחק 20 דקות מכרמיאל. המסעדה מציעה לאורחיה הזדמנות לטעום תבשילים טריים ואיכותיים, בין אם יש להם חשק הרפתקני לנסות מנות שלא ניסו בעבר ובין אם הם מעוניינים במאכלים מסורתיים ברמה גבוהה. המסעדה מרווחת, מציעה חנייה בשפע, מארחת פרטיים וקבוצות ומציעה חוויה אחרת – דרום איטליה בצפון ישראל.

לאתר של מסעדת ליליאנה>>

אולי יעניין אותך גם
בקרת איכות מזון בבדיקות מעבדה
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
קינוחי בצקים מעולים!
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
מגשי פירות
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
בקרת איכות מזון בבדיקות מעבדה
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
קינוחי בצקים מעולים!
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
מגשי פירות
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
רשת הקמעונאות "סאלח דבאח ובניו" היא הרשת הזולה ביותר בקטגוריית הבשר הטרי בישראל
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
צבריס- בית קפה ומסעדה כשרה בלב משגב
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
רשת "סאלח דבאח ובניו" במבצע חסר תקדים – שלל מוצרים בשקל
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
קולינריה: שירותי קייטרינג בשרים מובילים בצפון
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
האביזרים שכל בשלן חובב חייב במטבח
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי. 
דג מדגמן על תפוז וחזה עוף בגריל נפגשים על הצלחת
השף עופר רוט, השף והבעלים במסעדה האיטלקית "ליליאנה" שבקיבוץ יסעור היה מחובר תמיד לתחום הבישול. הוא גדל במשפחה של שפים וכשגדל החליט ללמוד קולינריה ונסע לארצות הברית ללמוד לבשל.  כשסיים את לימודיו בארצות הברית וחזר לארץ אמרה לו חמותו האיטלקיה, ליליאנה, שלא יוכל להיות "באמת" שף עד שלא ייסע לאיטליה ויילמד להכין אוכל איטלקי אמיתי.