כותרת
> C;
1/1
בריאות

מצפה אלומות על הפתרונות לדלקת בדרכי השתן

כרמיאלי בריאותפורסם: 03.07.15 , 08:00ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
 סובלת מדלקת בדרכי השתן ? שתי מיץ עשב החיטה!אחד מן האזורים הרגישים ביותר בגופה של האישה היא מערכת השתן. ולראייה, נתונים סטטיסטיים מצביעים על כך, שאחת מכל שלוש נשים עתידה לסבול מדלקת בדרכי השתן, לפחות פעם אחת בחייה.
כמו כן, דלקת בדרכי השתן שכיחה יותר בקרב נשים מאשר בקרב גברים, זאת הודות לאנטומיית הגוף השונה של המינים, המתבטאת בקרבת צינור השתן לנרתיק ולפי הטבעת, עובדה, הגורמת למעבר "חופשי" של חיידקים ולהתהוות של דלקות ופטריות באזור הנרתיק ובדרכי השתן.
אם כך, כיצד ניתן למנוע דלקות, פטריות וזיהומים שונים באזור הנרתיק ודרכי השתן בצורה טבעית, ולחסוך סבל רב לנשים הלוקות בבעיה ? על כך ועוד בכתבה הבאה.
מהי דלקת בדרכי השתן ?
תחילה, חשוב להבין, כי רוב הזיהומים הדלקתיים המתרחשים בדרכי השתן (ואף הפטרייתיים כדוגמת קנדידה וגינאלית) נובעים מחוסר איזון בפלורת המעיים, עובדה התורמת לשגשוגם של חיידקים הנמצאים בסביבת המעיים, ולנדידתם לאזורי הגוף הרגישים, הנמצאים בסמיכות אליהם, כגון: פי הטבעת, הנרתיק וצינור השתן.
דלקת בדרכי השתן, היא תגובה זיהומית, הנגרמת כתוצאה מחדירתם של חיידקי: E COLI
ENTEROBACTER, KLEBSIELLA מאזור פי הטבעת או אזור הנרתיק לאזור שלפוחית השתן וצינור השופכה.
לרוב, דלקת בדרכי השתן מלווה בצריבה או שריפה בעת הטלת השתן, אי נוחות, כאב וחולשה כללית, הפוגמות באיכות החיים של האישה.
ככלל, נשים נוטות ללקות בדלקת בדרכי השתן בתקופת הילדות או הינקות, בתקופת התחלת הפעילות המינית, בתקופת ההיריון ובתקופת המנאפוזה.
אילו סוגי דלקות בדרכי השתן קיימים ?
ישנם שלושה סוגים של זיהומים דלקתיים המופיעים בדרכי השתן, והם:
1. דלקת בשלפוחית השתן (CYTITIS): מאובחנת על ידי תרבית שתן ומלווה לרוב בתסמינים כגון: תכיפות במתן שתן, צריבה וכאב בעת מתן שתן ודם בשתן.

2. דלקת השופכה (URETHRITISׂ): דלקת הנוצרת באזור צינור השופכה ומלווה בצריבה בעת מתן שתן.

3. דלקת בכליות (PYELONEPHRITIS): דלקת המלווה בכאבים באזור המותניים והגב התחתון, צמרמורות וחום גבוה.

מהם הגורמים לדלקת בדרכי השתן ?
1. הימצאותם הקבועה של חיידקים באזור פי הטבעת והנרתיק, וקירבתם אל צינור השופכה, היא שעשויה לגרום לנדידתם של החיידקים לאזור הרגיש של שלפוחית השתן ולגרום לדלקות, זיהומים ופטריות.

2. המבנה האנטומי של צינור השופכה הקצר של האישה, מקל על נדידת החיידקים אל אזור שלפוחית השתן.

3. קיום יחסי מין.

4. היגיינה לקויה המתבטאת בניקוי פי הטבעת (מאחור לפנים) בצורה לא נכונה, עשויה להעביר חיידקים אל פתח צינור השופכה ולגרום לדלקות.

5. תזונה לקויה – המורכבת ממוצרי חלב, ביצים, שמרים, לחם ומוצריו, סוכר לבן, מזון מטוגן, אלכוהול, שוקולד, אלכוהול, קפאין ומיצים ממותקים.

6. מצבי מתח ולחץ.

מהם הסימפטומים המצביעים על דלקת בדרכי השתן ?
הסימפטומים המצביעים על זיהום בדרכי השתן, הנם:
1. תכיפות במתן השתן
2. כאב באזור המפשעה העליון
3. שריפה, צריבה ועקצוץ בזמן מתן שתן
4. שתן בעל ריח חריף
5. חום
מלבד זאת, כאשר מדובר במצב דלקתי חמור, ייתכנו התסמינים הבאים:
1. חום גבוה, הקאות, בחילות וצמרמורות.
2. כאב בגב התחתון ובמותניים
3. אי שליטה על מתן שתן

כיצד ניתן לטפל בדלקת בדרכי השתן ?
ישנן שתי דרכים עיקריות לטיפול בדרכי השתן, הטיפול הרפואי הקונבנציונאלי ושיטת הטיפול הטבעית. בכל מקרה, מומלץ לפנות תחילה לרופא, ולפעול לפי המלצותיו.
הטיפול הקונבנציונאלי:
דרך הטיפול הקונבנציונאלית בדלקות וזיהומים בדרכי השתן נעשית באמצעות טיפול תרופתי אנטיביוטי ומשככי כאבים.
הבעייתיות של הטיפול האנטיביוטי, טמונה בעובדה כי האנטיביוטיקה פוגמת באיזון המיקרופלורי הטבעי, הקיים בסביבת הנרתיק (בין החיידקים הטובים – לקטובצילים ובין החיידקים הרעים) נתון הפוגם ביכולת ההגנה הטבעית של הנרתיק, ועשוי לגרום לפטרת וגינאלית.
הטיפול האלטרנטיבי – הטבעי על פי חוות הבריאות "מצפה אלומות":
התשובה האלטרנטיבית של "מצפה אלומות" להתמודדות ולמניעת היווצרותן של דלקות בדרכי השתן, מורכבת מכמה קריטריונים עיקריים:

1. שתיית מיץ עשב החיטה\ שטיפה וגינאלית - שתייה יומיומית של מיץ עשב החיטה, על קיבה ריקה מסייעת ומזרזת את תהליך הריפוי של דלקות בדרכי השתן, זאת הודות לתכונותיו האנטיבקטריאליות של מיץ עשב החיטה, כמו גם תכונותיו המטהרות, המסייעות לחיזוק המערכת החיסונית בגוף. כמו כן, מומלץ לבצע שטיפה וגינאלית באמצעות מיץ עשב החיטה, טיפול המסייע בטיהור ובסילוק החיידקים הרעים, ותורם להחזרת האיזון המיקרופלורי בסביבת הנרתיק.

2. שינוי הרגלי התזונה – כדי למנוע את הישנות תופעת הדלקות והזיהומים באזור הנרתיק, יש לשנות הרגלי תזונה לקויים, ולהתרחק ממזונות העשירים בפורינים, כגון: בשר, עופות, שמרים, חומוס ועופות. כמו כן רצוי להשמיט מזונות כגון: חלב ומוצריו (העשירים בויטמין D), ביצים, לחם, אלכוהול, שוקולד, קפאין, מלח, משקאות ממותקים ומזון מטוגן. חוות הבריאות "מצפה אלומות" מקיימת, הלכה למעשה, שיטת תזונה אורגנית, טבעית ובלתי מבושלת, המסייעת במניעת הופעתן והישנותן של דלקות באזור דרכי השתן, זאת באמצעות הדרת מזונות אלרגנים ותזונה העשירה בירקות, פירות, נבטים, ויטמינים, אנזימים ומינרלים, ומזונות העשירים במגנזיום כגון: בננה, שעועית, סויה, כוסמת וכו', התורמים להגנה על שלפוחית השתן, על סביבת הנרתיק, ובכלל.

3. הרפיית מתחים ומצבי לחץ באמצעות פעילות גופנית - חלק מהגורמים המחוללים את התפתחותן של דלקות בדרכי השתן, הם מצבי לחץ ומתח, בחוות הבריאות "מצפה אלומות" מתקיימות סדנאות הרפיה ופעילויות גופניות מגוונות, שנועדו להעניק מענה טיפולי, גם במישור הזה.

4. שמירה על הגיינה נשית - ניקיון יומיומי של אזור הנרתיק, באמצעות שטיפה עדינה במים ובסבון, החלפה תכופה של טמפונים, שימוש במוצרים לא מבושמים המיוצרים מ- 100% כותנה, שימוש בתחתוני כותנה, ריקון שלפוחית השתן לפני ואחרי קיום יחסי מין, ושטיפת הנרתיק לאחר קיום יחסי מין.

5. שתיית מיצים: שתיית מיצים מרוכזים של חמוציות ואוכמניות מפחיתות את הסיכון לדלקות בדרכי השתן (בשל העובדה כי מיצים אלו עשירים בפלבונולים, הידועים כמעכבים את היצמדותם של החיידקים הקוליפורמיים לתא). שתיית מיץ מלפפון העשיר בויטמין A מסייע לתפקוד הכליות ולדלקות בדרכי השתן, שתיית מיץ חסה, ושתיית מיץ תפוזים העשיר בויטמין C, ותורם אף הוא לריפוי ומניעה של דלקות בדרכי השתן.

6. שתייה מרובה של מים.

7. הימנעות מעישון.
לסיכום, חוות הבריאות "מצפה אלומות", מעניקה לך את המענה הטיפולי המקצועי השלם להתמודדות עם דלקות בדרכי השתן ולמניעתן, זאת באמצעות הקניית שיטת תזונה ייחודית, המסייעת לנשים ולגברים הסובלים מדלקות בדרכי השתן.
אולי יעניין אותך גם