
הסימנים השונים הדליקו מיד נורות אדומות במוחה של הרוקחת והיא עזבה את הדלפק, מיהרה אליו והושיבה אותו במקביל, התקשרה מיד לרופא המשפחה במרפאה -ד"ר גרוס גרייס וביקשה שיבוא במהירות לבדוק את האיש. הרופא הגיע במהירות עם האחות מריה לוקס, מנהלת הסיעוד במרפאה. בבדיקה, נמצא כי לחץ הדם גבוה מאד והוא סבל מקוצר נשימה וכאבים חזקים בחזה, היה חשד לפרפור חדרים. הוזמן אמבולנס נט"ן והצוות דאג לייצב את מצב החולה ולעקוב אחריו באופן צמוד, עד אשר הועבר לבית החולים, שם הושהה להמשך ברור וטיפול.
המטופל והצוות בבית החולים ציינו כי עירנותה של הרוקחת, שדאגה לברר לשם מה הוא מבקש ליטולתרופת תל"מ (ללא מרשם) ושמה לב למצבו של המטופל הניצב מולה ובהמשך, טיפול מהיר ויעיל של הצוות במרפאה, כל אלה הם שהצילו את חייו. יש לשער כי אילו היה יוצא במצבו מהמרפאה ומסתפק בנטילת אופטלגין היה האירוע מסתיים באסון.
מרק לוין, מנהל מערך הרוקחות של כללית במרחב חיפה וג"מ, ברך את הרוקחת על יוזמתה ומציין כי ההכשרה המקצועית של הרוקחים כוללת הרבה ידע ברפואה. בנוסף, הרוקחים בכללית עוברים כל העת הכשרות מקיפות בתחומים שונים. רק לאחרונה הסתיים קורס לרוקחים בנושא הקרדיאלי. הרוקחת עצמה אינה מבינה מה מיוחד במה שעשתה: "מחובתנו להסתכל על הלקוח בדלפק, לשים לב למצבו ולהבין בשיחה עימו לשם מה הוא נוטל תרופה מסוימת, בעיקר אם היא תרופה ללא מרשם, שייתכן וכלל אינה מתאימה לו. זוהי המקצועיות והמחוייבות שלנו כלפי המטופל.