כותרת
> C;
1/1
אוכל

פותחים שולחן עם בתיה בלסמי

כרמיאלי אוכלפורסם: 15.01.16 , 10:51ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.הם ערכו "מפקד אש" בשלג ואני קפאתי מקור.
לאחר מכן הלכנו עד לבקתה מוארת ומבודדת ושם חיכה לנו הפונדו הראשון שלי.
היה מופלא ומלא קסם.
מאז הותכה הרבה גבינה מעל הספירט.
לימים כשהייתי בעלת מסעדה קטנה – מסעדה שהתבססה על אפיית לחמי שאור עוד טרום ימי ארז קומורובסקי – הגשנו בימי חמישי פונדו.
ימי חמישי היו ימי אפיית הלחם והרעיון היה לעשות שימוש בלחם ה"ישן" לפונדו.
כי לחם ישן סופג יותר. והמהדרין טובלים את הלחם בקירש – שזה שנאפס חזק עשוי מדובדבנים.
המהדרין לא יאכלו פונדו כשחם בחוץ וכך היוזמה נמסה עם השלג.
בשוויץ שבה גרנו כמה שנים היינו "חוגגים" את השלג עם חברים סביב הפונדו, רצוי במסעדה המתמחה בכך. יש אחת כזו מעל ציריך שנקראת 'Haxe stube' יענו המרתף של המכשפות, ושם תלויות מלא בובות של מכשפות, ולהנאת התיירים באמצע הארוחה נכבה האור ויש קולות של צרחות ואורות מהעיניים של המכשפות. קטעים.
וכאן – לא כל כך יורד שלג...
אבל לזכר ארוחות נחמדות ומפגש חברים וגם לזכר אופנת שנות ה80 – הנה לכם: פונדו.
.* tre Foundue d Amour.
* "נמס מאהבה..." (foundu   = שם תואר "מומס" בצרפתית)
 
מה זה פונדו?
השם "פונדו" מקורו מצרפתית מהמלה ‘fondre’  שפירושה: להימס.
בהרים בשוויץ חיים להם איכרים פשוטים, ובעונת השלגים חלק גדול מהם מנותק לגמרי ממקורות אספקת מזון טרי – לכן מרכיבי תערובת הגבינה ניתנים כולם לשמירה במרתף ולאכילה גם בעת "מצור". תערובת הגבינה מיוחדת לכל אזור ואזור בשוויץ.
במקור הפונדו הנו מאכל שוויצרי הנאכל לרוב בבקתות נידחות בהרים המושלגים. מגיעים לבקתה ברגל או בסקי, נהנים מארוחה ארוכה ומשביעה המלווה בהרבה אלכוהול, ומחוויה חברתית נעימה.
 
לארוחת פונדו יש להצטייד בציוד הבא:
* "רשו" – rechaud (מחמם – מתקן קטן שבו ישנה כרית הסופגת את הספירט המפוגל ומונחת בתוך כירת מתכת שמעליה מונח ה:
* "קאקלו" – Caquelon כלי העשוי ממתכת או קרמיקה. המאפיין של כלי זה היא הידית הארוכה שמשמשת לנשיאת ה''קאקלו" ממקום ההמסה ל"רשו" הבוער.
* מזלג ארוך עם שיניים – משמש את המסובים לאכילה מתוך ה "קאקלו"
 
פונדו
המתכון
חומרים "מעוברתים" ל-8-6 איש
300 גרם גבינת אמנטל (טל העמק)
150 גרם גבינת גרוייר (צ'דר)
3 כפות קורנפלור
2 כוסות יין לבן יבש
שן שום
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
 
אופן ההכנה:
להמיס ב"קאקלו" וך כדי ערבוב את כל החומרים עד שמתחילות '"בועות" – זה הסימן להעביר ל"רשו" ולהמשיך משם.
 
ומה נטבול?
קוביות לחם, חתיכות ירקות כמו כרובית, פטריות, תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות...
 
איך אוכלים פונדו?
יושבים סביב השולחן, מחכים לגבינה הרותחת.
כל אחד מהסועדים לוקח לצלחתו קוביות לחם, נועץ את מזלג הפונדו מכניס לתוך ה"קאקלו" ומערבב את הגבינה כדי שלא תישרף בתחתית, מוציא ואוכל לתיאבון!
מה שותים לפונדו?
יין לבן או תה, וכמובן "קירש".
 
ואם תרצו...מי שנופל לו הלחם לתוך ה"קאקלו" צריך לשלם על בקבוק יין או לנשק את היושב לימינו. אפשר גם לחלק משימות לכולם או לשלב את המשחק "אמת או חובה"....
 
 
החורף עם היחד ועם החום מבחוץ ומבפנים וקצת קלוריות "בקטנה" – וטוב טוב טוב לנו על הלב.
שיהיו הרבה ימים עם גשם בחלון וחום אנושי מבפנים.
שלכם, בתיה בלסמי
אולי יעניין אותך גם
צבריס- בית קפה ומסעדה כשרה בלב משגב
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
רשת "סאלח דבאח ובניו" במבצע חסר תקדים – שלל מוצרים בשקל
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
קולינריה: שירותי קייטרינג בשרים מובילים בצפון
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
האביזרים שכל בשלן חובב חייב במטבח
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
דג מדגמן על תפוז וחזה עוף בגריל נפגשים על הצלחת
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
הריחות שעולים מעליית הגג של עדן הררי – דון עוגות בוטיק
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
שילובים משוגעים לקינוחים יוצאים מן הכלל
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
ממשיכים לשבור את השוק: רשת "סאלח דבאח ובניו"
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.
הפשטידות הכי שוות
הפונדו הראשון שלי היה אחרי הליכה ארוכה בשלג בעמק שוויצרי עם קבוצה של נערי השומר הצעיר מקן ציריך.