הסוגייה של הגנת המידע והחשש מפני נפילת אתרים וחשיפת מידע חסוי על ידי פצחנים (האקרים) מככבת לאחרונה באופן קבוע בתקשורת. לכן, חשוב ללקוחות כללית לדעת שהם יכולים להיות רגועים לאחר שבמבדק מחמיר של מכון

נציגי המכון בחנו את כלל הפעילות והנהלים שנוקט המחוז בנושא הגנת המידע וכן נדגמו שתי מרפאות בטירת הכרמל, בהן ביקרו הבוחנים והם בחנו מקרוב את הנעשה בפועל בשטח. הסוקרים שיבחו את כללית במחוז על הפעילות הרבה שנעשית בתחום הגנת המידע והמחויבות הרבה לנושא. הפעילויות שנוקטת כללית בנידון כוללות השמדת מסמכים רפואיים בגריסה, הגברת מודעות הצוותים לזהירות יתרה במסירת מידע רק למטופל או למי שקיבל הרשאה מטעמו, הקפדה על הזדהות בטרם מסירת מידע, חסמים והגנות בכניסה למחשבים ועוד. התהליך כולו מרוכז על ידי ענת מלמד, מנהלת ארגון ושיטות.
פרופ' מ"ק חן שפירא, מנהלת מרחב חיפה וגליל מערבי בכללית, מציינת כי בארגון בריאות כמו כללית נדרשת רגישות מיוחדת לנושא. מחד, אין נושא רגיש יותר ממידע על בריאותו של האדם וחובה עלינו לשמור הקפדה יתרה על פרטיות המטופלים. מאידך, חשוב לנו לתת שירות יעיל וידידותי ללא סרבול. האתגר גדול במיוחד, כי אנו מקפידים להציע למבוטחינו ליהנות מהאפשרויות הרבות שמציעה הטכנולוגיה בימינו, כמו שימוש באפילקציה לזימון תורים וביטולם, קבלת מידע רפואי, תוצאות מעבדה, הזמנת מרשמים וחידושם ועוד. "כללית מובילה בתחום השירות המקוון ולכן גם מקפידה להוביל במקביל בכל הקשור בהגנת המידע, תוך הליכה על החבל הדק שבין הצורך להנגיש שירות ומידע, לבין ההגנה עליו מפני עיניים זרות".