
עידן שמע על התחרות והחליט להירשם לתחרות "השף הצעיר" של סאן פלגרינו, לשלוח מתכון ולהתמודד בתחרות העולמית.
את התחרות הכיר עוד קודם דרך אוראל קימחי שהגיע למקום השני בגמר העולמי, איתו הוא עובד בשנה וחצי האחרונה.
מתוך יותר מ-3000 מתכונים של מנות נשלחו לאלמה שהוא בית הספר לחינוך קולינרי שבאיטליה, בדקו וחקרו ויש 200 מתמודדים מכל העולם בתחרות.
הוא אחד מתוך שלושת הישראלים שזכו להשתתף ולהתמודד בתחרות.
אחד מתוך עשרת השפים הים תיכוניים שנבחרו להתמודד בתחרות מול שפים נוספים מטורקיה יוון וישראל ומי שינצח יעלה ויתמודד בגמר בתחרות שתתקיים באיטליה.
שלב טעימת המנה הראשוני עדיין לפנינו וכל התהליך עד עכשיו היה און ליין מול סאן פלגרינו.
ביום שלישי תיערך התחרות הים תיכונית (במלון הילטון בתל אביב) ובסופה יוכרז המתמודד שייצג את הים התיכון בתחרות העולמית באוקטובר במילאנו.
השף מאיר אדוני הוא אחד השופטים בחצי הגמר האזורי של תחרות השף הצעיר של סן פלגרינו ויהיה גם המנטור שילווה וינחה את הזוכה הים תיכוני בגמר הבינלאומי שייערך במילאנו, שבאיטליה.
הוא מצהיר על עצמו שהוא חי ונושם את המטבח, הולך לישון עם מחשבות לשיפור מנות וקם ליישם כל רעיון.
"אני מאוהב באוכל מכף רגל ועד ראש, מאוהב מבוקר ועד לילה".
המנה המצטיינת אותה שלח לתחרות השף הצעיר 2016 נקראת: "סוכריות מעושנות" Smoking candy shop
עידן שלח את הנדרש על בניית המנה, אופן ההכנה, מתכון המנה תמונות והסבר מפורט על כל התהליך.
כל מה שהוא אוהב ומאמין בו בעניין האוכל, נמצא על צלחת אחת.
במנה יש שילוב של ים ויבשה, מתוק, חמוץ וחריף.
(המון צבעים ומרקמים שמתגבשים לאזור הכי אמיתי שלי (הים התיכון
הקלאסי.surf & turfגירסה ים תיכונית מודרנית ל
סוכריות פילה בקר ממולאות במוס סקאלופ מעושן באניס,
קרם גזר סגול וקראמבל טחינה שחורה.
מראה שילוב נועז בין המתוק למלוח, לחמוץ ולפיקנטי ובין הבשר לפרי הים
. מוגש בצורה אלגנטית ומאוזנת
כרמיאלים מחזיקים אצבעות לגאווה מקומית שלנו, לעידן פרץ, להמשיך להצליח ולנצח בתחרות.