מטרת הסדנא, שהובלה על ידי ד"ר עופר שחר (בתצלום הרצ"ב), הייתה לחשוף את המשתתפים לעקרונות של אורח חיים בריא, בכלל ותזונה בריאה בפרט. הודגשה החשיבות של הרגלי חיים נכונים והשפעתם על מצב הבריאות ומניעת תחלואה. כמו כן, התייחסו מנחי הסדנא מכללית לנושאים מגוונים אחרים בהקשר של אורח חיים בריא – פעילות גופנית, הפחתת סטרס, הרגלי שינה, המשמעות של שינוי והתנגדות לשינוי, אכילה רגשית ועוד.
מעבר לרמת העקרונות והידע, דאג הצוות לצייד את המשתתפים בכלים מעשיים לשינוי הרגלי החיים שלהם, בדגש על שינוי הרגלי התזונה שלהם לאורך זמן ולא עוד דיאטה שמובילה לתופעת ה"יו-יו". הם למדו מהו אוכל מזין ובריא, לקרוא את תוויות ערכים תזונתיים, לדעת לזהות חומרים המזיקים לגוף ומסתתרים במגוון רחב של מוצרים, להשתמש באפליקציות שעוזרות לנתח את ההרכב התזונתי של האוכל, על מנת שיוכלו לעשות בחירות תזונתיות נכונות יותר עבורם.
כמו כן, הכירו כלים לזיהוי אלרגיות סמויות למזון, אשר ייתכן ופוגעות במאמציהם לשמירה על משקל תקין ומביאות לשלל סימפטומים גופניים אחרים שניתן להימנע מהם בקלות ולמדו כיצד לשלב פעילות גופנית ותנועה בכלל במסגרת היום יומית הלחוצה, כולל התנסות בטכניקות להפחתת מתח וחרדה ובהשגת שינה איכותית ומספקת יותר.