ואם נחמה קולינארית, אז שוקולד קודם לכול.
בדרך כלל אתה אומר לעצמך: רק קובייה אחת, אבל שובר שורה שלמה.
אכלת שורה והטעם הממכר הזה מדיח אותך לעוד ועוד.
אוי, זה כל כך קל לחסל חצי חבילה ממש בלי לשים לב.
לשמחתי, בשנים האחרונות ניתן להשיג שוקולד מריר מאוד 85%-60% מוצקי קקאו. הטעם המרוכז הזה מאפשר להפיק את כל הנוחם השוקולדי מכמות קטנה בהרבה ולחיות קצת יותר בשלום עם ייסורי המצפון הקלוריים.
דרך פשוטה לקבל מנת שוקולד קטנה ומרוכזת בטעם משובח, היא להכין טראפלס משוקולד מריר מאוד. את הטעם והמרקם מעצימים ומשביחים עם קפה, חמאה, אלכוהול וקקאו.
חומרים
כמות | יחידות | המרכיב | הערות |
300 | גרם | שוקולד מריר | 60% מוצקי קקאו לפחות |
100 | גרם | חמאה | |
50 | גרם | חלב | |
1 | כפית | רום אמיתי | |
1 | כף גדושה | נס קפה מגורען | |
מעט | אבקת קקאו גולמי | לציפוי |
אופן ההכנה
1 | מרתיחים קלות חלב וחמאה |
2 | ממיסים את הקפה ברום |
3 | שופכים את תערובת החלב החם על השוקולד וממתינים 5 דקות לפני הערבוב |
4 | מוסיפים את תערובת הקפה והרום ומערבבים היטב בעזרת מטרפה |
מעבירים את תערובת השוקולד לשק זילוף חד פעמי. מזלפים את השוקולד עם צנתר עגול ורחב טראפלס בקוטר 3-2 ס"מ על גבי נייר האפייה. מתחילים בזילוף כל טראפל, קרוב לנייר, בשלולית שוקולד קטנה ומסיימים אותו בהרמת הצנתר ליצירת שפיץ קטן ונאה. יש המכנים סוג זה של טראפלס – "פטמות ונוס" | |
5 | מצננים היטב עד שהטראפלס מתקשים. רצוי להקפיא |
6 | טובלים את הטראפלס באבקת קקאו ושמים בכלי אטום במקרר או במקפיא |
הערה | ניתן ליצור טראפלס גם ללא שק זילוף וצנתר, באופן הבא: מצננים את תערובת השוקולד כ-3 שעות במקרר. מתערובת השוקולד שהתקשתה צרים בידיים כדורים בקוטר 2 ס"מ וטובלים מיד בקקאו. במקרה זה השם טראפל יהיה מוצדק. מעדנים קטנים ומופלאים אלו קיבלו את שמם בשל דמיונם לפטריות הכמהין (טרטוף בצרפתית). |
לעיתים די בטראפל אחד או שניים כאלו להציף את הפה בעונג שוקולדי מנחם ומספק.