כפי שמסבירה מרגלית קמינר - מנהלת המעבדה הנוירופיזיולוגית ביחידה זו (בתצלום): מדובר במערכתvHIT (video Head Impulse Test) אשר מבוססת על מדי תאוצה ומצלמת אינפרא-אדום ברזולוציה גבוהה במיוחד (תדר דגימה של 250 הרץ). בעזרתה, נבדקים מאפייני הרפלקס של מערכת שיווי המשקל האחראי ליציבות העולם החיצון על רשתית העין ומוערכים התיקונים הנדרשים לו מרפלקסים ראיתיים, במידה והוא כושל. רגישותה הגבוהה של המערכת מאפשרת זיהוי פתולוגיות שהעין האנושית אינה מסוגלת להבחין בהן בבדיקת הרופא.
בעזרת מכשור זה, מתבצעת בדיקה כמותית של תיפקוד שש התעלות החצי מעגליות באוזן הפנימית, האחראיות על תחושת התאוצה הזוויתית, בכל המישורים ובטווח מהירויות ותאוצות הרלבנטי לנדרש מהן בחיי היום יום. היבט ייחודי של המערכת הוא הערכת תיפקודן של התעלות האנכיות הקדמית והאחורית, אותן לא היה אפשר לבדוק קודם לכן.
מערכת בדיקה חדישה נוספת היא ה-.cVEMP (cervical Vestibular Evoked Myogenic Potentials) המכשיר מאפשר בדיקה ייחודית של האיברים באוזן הפנימית האחראים על חישת תאוצות קוויות וכוח הכבידה. הבדיקה מבוססת על העובדה שבאדם נשאר שריד אבולוציוני לתגובה של אברים אלה לרעש (בזוחלים ודגים אברי שווי המשקל מגיבים גם לקולות). שריד זה מתבטא בהרפיית שריר ראשי בצוואר. תגובה שרירית זו לגירוי רעש נרשמת ומושווית בין הצדדים וכך ניתן ללמוד על תיפקודם.
פרופ' אבי שצ'ופק, מנהל היחידה, מציין כי המכשור החדש מאפשר עתה למטפלים להגיע לאבחנה מדויקת של האיברים הפגועים במערכת שווי המשקל של האוזן הפנימית והערכת תפקודם ברוב הטווח הדינמי של פעולתם. נתונים אלה מאפשרים התאמה טובה יותר של הטיפול הנדרש לחולה.
ביחידה האוטנוירולוגית בלין מתקבלות פניות מכל רחבי הארץ לאבחון חולים עם בעיות מורכבות באוזן הפנימית וסחרחורות וביצוע בדיקות במכשיר החדיש והמדויק.