כ-30 אחיות כללית במרכזי בריאות האישה של כללית בחיפה וגליל מערבי, אליהן הצטרפו גם אחיות כללית במחוז הצפון, השתתפו ביום עיון מרתק שערכו להם: ד"ר פאר גיל - מנהל מרפאת הפוריות במרכז רפואי לין ונטלי צידון -מנהלת הסיעוד במרכז בריאות האישה בלין, שיזמו את יום העיון יחד עם מירי בלאופלד - רכזת ההשתלמויות בסיעוד.
מסביר ד"ר פאר על חשיבות יום העיון: "טיפולי פוריות מחייבים את הצוותים הרפואיים להיות מעודכנים בידע המקצועי ובטכנולוגיות החדשניות. כמו כן, יש לתת תשומת לב מיוחדת לתהליכים הרגשיים המורכבים שעוברים המטופלים. על כן, בחרנו לקיים יום עיון שמטרתו להרחיב ולהעמיק את הידע המקצועי של הצוות המטפל, יחד עם חשיפתו לצדדים נוספים, כמו רפואה משלימה, ליווי וטיפול רגשי".
כל רופאי הפוריות של כללית במרחב התגייסו לקחת חלק בהצלחת יום העיון העשיר בתכנים: ד"ר דוד איסקוב - מנהל המרכז לבריאות האישה בקריית בריאות זבולון, פתח את יום העיון בסקירת פעילות מרפאות הפוריות במרחב ובמבוא כללי לפוריות. ד"ר ג'ימי ג'דעון- מנהל המרכז לבריאות האישה בנהריה, לקח על עצמו את המשימה המורכבת של העברת נושא הפיזיולוגיה והאנדוקרינולוגיה של הרבייה. ד"ר אבי לייטמן- מרכז תחום גניקולוגיה במרחב, העמיק את ידיעות הקהל בנושא פוריות הגבר. ד"ר יורם גלעדי- מנהל מרפאת הפוריות בחדרה הציג היבטים נוספים בנפוריות האישה, תוך התייחסות מיוחדת למצבים שכיחים, כגון בעיות ביוץ ואנדומטריוזיס. ד"ר נתן לויט – רופא מומחה בתחום הפוריות, ביולדות ונשים במרכז רפואי זבולון, הציג את הפרוטוקולים השונים והתרופות המקובלות בטיפולי פוריות.
גב' יעל ססלוב - מומחית ברפואה משלימה בטיפולי פוריות, הרחיבה את היריעה לטיפולים ותרופות מהרפואה הסינית הקלאסית האפשריים, כחלק משלים לטיפול הקונבנציונאלי.
על מנת להמחיש באופן ממשי את ההתמודדות והחוויות שעוברת מטופלת במהלך טיפולי פוריות הועברה סדנת פסיכודרמה על ידי גלית דרייזין-יצחקי – פסיכולוגית קלינית ומנחת קבוצות, שסחפה את הקהל אל תוך עולמה הרגשי של המטופלת בהתמודדות עם כישלון הטיפול והטראומה של הילד הנכסף כ"נוכח-נפקד".
בחלקו האחרון של היום העביר ד"ר גיל פאר, מנהל מרפאת שימור הפוריות של כללית במרחב חיפה וגליל מערבי ובבית חולים כרמל, הרצאה בנושא שימור פוריות מבחירה או בשל הכרח רפואי כחלק ממאמץ מרחבי להעלות את המודעות בקרב כלל הצוותים המטפלים לחשיבות הנושא ולאפשרות לשמר פוריות מבחירה מגיל 30 על ידי הקפאת ביציות וכן שימור פוריות רפואי בקרב נשים וגברים חולי סרטן.