
בשביל זה בדיוק יש מתכונים קלים ומהירים, מתכונים שמאפשרים לנו להכין ארוחה בזמן קצר, אנחנו לא צריכים הרבה בשביל זה, מספיק לפתוח את המקרר, לראות מה יש לנו, ולהתחיל להכין בתקווה שנסיים עד שהם יגיעו אלינו.
לפני שנציג מספר דוגמאות קלות, צריך לומר, כשאנחנו מדברים על מתכונים קלים ומהירים, אין הכוונה להתחיל להכין ארוחה שלמה וגדולה, הרי ברור מאליו שלא לכך הם נועדו. מן הסתם, צריך גם לבדוק מתי בדיוק האורחים אמורים להגיע, כלומר באיזו שעה, כך אפשר לדעת מה בדיוק הם ירצו לאכול, אם הם באים בצהריים אז נצטרך להכין להם משהו קצת יותר משמעותי מאשר בעבר למשל.
דוגמאות למה שאנחנו יכולים להציע לאורחים שלנו
נניח והאורחים מתקשרים אליכם לפני הצהריים ומודיעים שהם בדרך אליכם. אז יש לכם אפשרות להגיש להם ארוחת צהריים מהירה. למשל, אתם יכולים להכין להם פסטה עם רוטב שמן זית, תבלינים וגבינה צהובה. לצד הפסטה, אתם יכולים להכין להם סלט קטן, עם שורה של ירקות העונה, תיבלון ושמן.
אופציה אחרת לארוחת צהריים קלילה, יכולה לכלול שניצלים או דגים. כל מה שצריך זה להרתיח שמן על המחבת, לשים אותם וזהו. יש לכם ארוחה. אם אתם רוצים שזה יהיה יותר זה, ניתן להוסיף תבלינים ואפילו ירקות בשמן, כתוספת בצד.
אם האורחים מגיעים בשעות אחר הצהריים או הערב, אתם יכולים למצוא מתכונים קלים ומהירים גם לארוחות עבור שעות אלו. למשל, אתם יכולים להציע להם פנקייקים. לא צריך הרבה בשביל זה, חלב, ביצים, קמח, סוכר, אבקת אפייה, מערבבים, מטגנים ויש לכם פנקייקים עליהם אפשר לשים גם דברים מתוקים וגם מלוחים.
אם אתם לא רוצים להשקיע כל כך הרבה, אתם יכולים לחתוך כמה פירות ולהכין סלט פירות עונתי, או שוב, להכין סלט ירקות טעים. בערב אפשר גם להגיש צלחת או מגש עם גבינות חתוכות לצד כוס יין טוב, זה תמיד יעשה את העבודה.
בלי קשר למתכונים קלים ומהירים, הרי שאתם תמיד יכולים לפתוח שקיות של פיצוחים, עוגיות או להציע לאורחים שלכם עוגה שיש בבית. היום גם נהוג להגיש לאורחים חלווה ופירות יבשים, כחלק מהאירוח.