כותרת
> C;
1/1
אוכל

כל הטיפים לדג מרוקאי אמיתי - הסירים של מימי

כרמיאלי אוכלפורסם: 14.02.18 , 11:34ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:


דגים מרוקאים חריפים
את הדגים המרוקאים החריפים למדתי מחמותי עליה השלום, שהיתה אישה מקסימה שאהבה ביננו היתה כמו אימא ובת,  והיא זו שלימדה אותי להכין אותם בתיבול הנכון ובמידת החריפות הנכונה. בעלי שיחיה וילדיי המקסימים מחכים משישי לשישי לארוחה כדי  לטבול את הפרנה שאני מכינה ברוטב המטריף הזה של הדגים וליהנות מדגים מרוקאים חריפים כמיטב המסורת.  
6-8 פילה מושט – להפשיר ולטפטף עליהם מיץ לימון למשך 10 דקות.
2 כפות פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
מלח
שמן
½  כוס מים
1-2 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
1 פלפל חריף לפרוס
1 ראש של שום- חצי לחתוך לפרוסות
                       חצי להשאיר שלמים
½ צרור כוסברה קצוצה
6 פלפל יבשים סודניה ( לא חובה)
אופן ההכנה:
 1. בקערה לערבב פפריקה, כורכום, כמון, מלח, שמן ומים.
2. בסיר רחב ונמוך (סוטאג') לסדר שכבה ראשונה של חצי חצי מהפלפל האדום, שום וכוסברה.
3. שוטפים את הדגים מהלימון ומסדרים אותם על שיכבת הפלפלים..
4. מעל הדגים מסדרים את יתר הפלפלים, השום והכוסברה.
5. שופכים את כל הרוטב שהכנו בקערה, מעל כל השכבות שבסיר ומוודאים שכל הדגים מכוסים ברוטב.
6. להניח את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה כ 2-3 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים כ 20-30 דקות עם מכסה סגור.
7. אם הרוטב נוזלי, מורידים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומאדים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
        בתיאבון  :)
 






מוגש מטעם "מעדני נאות הכפר"

החרושת 49 (ליד דהן ירקות)
לפרים נוספים חייגו : 072-3925316