כותרת
> C;
1/1
אוכל

רוצים לאכול ארוחת צהריים בעשרה שקלים? הכירו את Foodix!

כרמיאלי אוכלפורסם: 30.01.14 , 13:00שם הכותב/ת: מערכת פורטל כרמיאלי
ביום ראשון (2/2/14) ביום ראשון (2/2/14) תפתח המסעדה עם הכי הרבה שאיפות שאפשר, וממש פה בכרמיאל. הכירו את ספינת הדגל של רשת המזון העתידית foodix, שתיתן לדבריה "מנת אוכל איכותית, 350-400 גרם, לארוחת צהריים וב- 10 שקלים בלבד!"
לא מאמינים? "בשמחה רבה - גם אנחנו כנראה לא היינו מאמינים! הצטרפו לרשימת הסקפטיים, כל מה שאנחנו רוצים זה שתבואו לנסות" אומרים לנו ב- foodix. "אחרי שתבינו שזה טעים, איכותי, מהיר, זמין וזול, לא תרצו ללכת לשום מקום אחר".
Save the date: ביום ראשון הקרוב, 2 בפברואר, מהשעה 11:30 עד 16:00, ברח' החרושת 49 (צמוד לדהן פירות וירקות), יחכה לנו הצוות המקסים של foodix שרק מחכה להאכיל אותנו.
המקום מושקע בטירוף. חשבו שם על כל מילימטר כדי שגם יהיה לנו "טעים" בעיניים, מה גם שאת רוב העבודה הם עושים ממש בידיים. לא חסכו שם בשקל, כדי שכל אחד מאתנו יוכל לשבת שם לאכול, ליהנות מאווירה חדשנית וצעירה ולשלם מעט. לפתוח "בקטן" או "על הדרך" לא בא בחשבון שם.
מאיפה בא לנו foodix? ובכן; חברו להן שתי נשים מדהימות עם אמביציה ורעיון נפלא. ורדה, מאמנת עסקית וארגונית וטלילה, פסיכולוגית, שמביאות לצד חדשנות בשרות ובהגשה  , את הדגש על הפאן החברתי, החשוב להן כל כך. להן, הצטרפו שני אנשי מקצוע, יוסי וירון, יועץ , אשר ינהלו בפועל את המסעדה. חבורה מקסימה עם ראש פתוח ודומה באהבתם הרבה לאוכל טוב, ולהאכיל אנשים. אבל לא רק. טלילה מספרת לנו: "הסתובבנו בעולם וראינו תרבויות עם מגוון מאכלים. אנחנו מביאים אתנו מטען רחב של טעמים מכל העולם, אך האהבה שלנו לתת לאנשים אוכל היא לא הסיבה היחידה. יש משמעות לכך שזה בזול. לפני כשנתיים כולנו זעקנו זעקה חברתית ברחובות, על המחייה הקשה והמחירים הגבוהים, אז הנה; אנחנו קמים ועושים מעשה: אוכל לכולם, בזיל הזול ובאיכות – זה ממש חלק ממהפכה חברתית".
עדיין סקפטיים? ב- foodix מסבירים איך כל זה יכול להתקיים: "אנחנו פשוט לא גרידיים על המחיר. נרוויח פחות על כל מנה ונרוויח בכמות האנשים שירצו בשירות. תוסיפו לזה את השילוב הנדיר של צוות מדהים עם ידע אדיר באוכל ובהאכלת המונים, עם בחינה מדוקדקת של מנות מתאימות, טעימות, מתובלנות, אכפתיות, עם חומרים איכותיים בלבד ותקבלו מצב אפשרי של אוכל "מהמטבח הגבוה" שזמין ב- 10 ₪". עוד מוסיפים שם: "אנחנו נותנים מוצר חדש בנוף – fast-slow-food. זה אוכל מהיר, באיכות של אוכל איטי. ההפתעות שלנו ממש לא מסתכמות בזה, בואו בראשון ותראו בעצמכם".
הכל כבר כמעט מוכן. הגעתי בדיוק כאשר התקינו שם את מערכת ההזמנות החדישה, שבה הבונים (הזמנות) עוברים ישירות דרך המחשב למטבח וחוסכות זמן המתנה מיותר וטעויות. שלוש עמדות כאלה ישרתו את הלקוחות, שיבוא לחטוף אוכל ולרוץ מהר חזרה לעבודה.
תאכלו איך שבא לכם: המקום מתהדר, בעמדות אכילה בישיבה, בבר ישיבה - למי שבא לבד, בבר עמידה – למי שממש ממהר, או בשוס המדליק ביותר – מדרגות ברלינאיות בחוץ. אין ספק - סטייל מגניב יש כבר במקום.
המקום מציע מגוון רחב של מאכלים. הרעיון הוא שהמנות משתנות מיום ליום, כך שיש תפריטים מגוונים.
המנות העיקריות כוללות, לדוגמא:קציצות בשר שוודיות ברוטב בשר, כנפי עוף בסגנון קנטאקי-לואיזיאנה, קבאבוני דג ברוטב עגבניות וירקות פיקנטי, נתחי חציל ברוטב ים תיכוני ריחני לצמחונים ועוד מטעמים רבים. הצצה בתפריט הסלטים תגלה סלט סלק, תפוחי אדמה ובצל ברוטב מיונז ושמץ חרדל, או אם תרצו, סלט פסטה עם חצילים בסגנון אסייתי ועוד מגוון רב של ירקות בשילובים מפתיעים  ולפחות שני סוגי מרק. כל מנה עיקרית, או סלט, או מרק, תעלה 10 ₪. אם תרצו להזמין אליכם את האוכל, השליח של פודיקס ייקח לכם כמובן: רק 10 ₪.
השתייה היא 1/2 ליטר "גזוז של פעם" מרכיבים טבעיים, בטעמים שונים, שעולה 5 ₪ בלבד.
גולת הכותרת של פודיקס לטענתם, היא מנת הקינוח המהפכנית: ""פודיקוקיס" על בסיס בצק שמרים/עלים מטוגן, שנחל הצלחה מסחררת בארה"ב. נחשו כמה זה יעלה לכם? לא נכון, רק 5 ₪.
בעתיד הקרוב; מתכננים שם להרחיב את הפעילות למנות ערב ומנות לילה, אבל בזמן הקרוב מתמקדים בארוחות הצהריים.
פשוט בואו לטעום. מה יש לכם להפסיד? זה כולה עשרה שקלים!