כותרת
> C;
1/1
אוכל

איך טבעוני שורד את חג השבועות? ומה עושה אדם שאלרגי למוצרי חלב?

כרמיאלי אוכלפורסם: 03.06.14 , 09:33ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
תמונה ראשית צלם: אבי ז'אן
 
 
חג שבועות הפך בתודעתנו לחג החלב. מקור המנהג באכילת מוצרי חלב הוא בפסוק  "דבש וחלב תחת לשונך " בחג זה נהגו לאכול מיני מאכלים אחרים שלא כוללים בשר. בזמן חג זה גם התחילו התלמידים ללמוד את התורה המשולה לדבש וחלב הנכנס ויוצא מפי התלמיד.לכן חג השבועות סימל מאז ומתמיד הפוגה מצריכת בשר, אך אין זה אומר בהכרח שאנחנו זקוקים למוצרי החלב להחליף אותו כדי ליצור ארוחה חגיגית. 
אז איך טבעוני שורד את חג השבועות? ומה עושה אדם שאלרגי למוצרי חלב?
את התשובה נוכל לקבל מרחלי ואבי ז'אן , בעלי הבלוג המצליח "אומנות בטבעונות" שבו הם מראים כי יש עולם קולינארי עשיר מן הצומח , מרהיב ביופיו וטעמו שיכול להחליף במהירות את מוצרי הבשר והחלב בלי מאמץ, סבל וקשיים מיותרים.
הנה שני מתכונים עם תחליפים למוצרי חלב שיעשו לכם את החג.
חג שמח!
"אומנות בטבעונות" – בלוג יצירתי על אוכל טבעוני http://www.veganart.co.il/


 

כמו שאתם יודעים, שבועות בפתח ועבורי זו הזדמנות נהדרת לשתף במתכון כלשהוא שמכיל "גבינה".
מכירים את זה שלפעמים בא לנשנש משהו שהוא לא שיא הבריאות אבל עושה טוב וטעים בחיך? משהו כמו… בורקס "גבינה" טעים, אתם יודעים, כזה שמפזרים מעליו זעתר ועם כל ביס מרגישים קצת פחות אשמה ;)
אז אם אתם מאלו שיש להם חשק לתת ביס בבורקס גבינה טבעוני פעם ב… הפוסט הזה במיוחד עבורכם!
כדי שהמתכון יהיה מלווה עם פחות רגשות אשמה על אכילת בורקס "שמן" בחרתי לעשות שימוש בבצק פילו מאחר והוא בעיניי הכי פחות מזיק מבין הבצקים המתאימים לבורקס וגם בגלל שאני אוהב את הקראנצ'יות שלו.
טוב, בואו נתחיל
מצרכים
למלית
§         1 ליטר חלב סויה של אלפרו/אדמה/הרדוף ללא תוספת סוכר
§         1 כף שמרי בירה
§         1/4 כפית פלפל אנגלי
§         3/4 כפית אבקת שום
§         תרד טורקי טרי קצוץ (בערך 4-5 כוסות)
§         מלח ע"פ טעם
§         5 כפות חומץ תפוחים אורגני
לבורקס
§         3-4 דפי פילו כפולים (כלומר שני דפים יחד)
§         2 כפות שמן זית
§         שומשום לקישוט
אופן ההכנה
מלית
נתחיל בהכנת "הגבינה"…
1.      מביאים לרתיחה את חלב הסויה בסיר על אש גבוהה




2.      אחרי הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את חומץ התפוחים תוך כדי בחישה עדינה.



3.      תוך שניות נראה כבר את היווצרות תהליך הגיבון וניתן לתהליך כ 20 דקות.




4.      אחרי 20 דקות מרוקנים את תכולת הסיר ומסננים דרך בד או מסננת צפופה [טיפ! בכדי להפטר מהנוזלים העודפים מערבבים את הגבינה עם כף ועוזרים לנוזלים לרדת.





5.      אחרי שהוצאנו את רוב הנוזלים אנו נשארים עם גבינה חמצמצה מעט ונטרלית בטעמים. זה השלב בו נתבל אותה וניתן לה לנוח לספיגת הטעמים.
נוסיף את התבלינים ונערבב, ניתן לתערובת לשבת כ 10-15 דקות.




6.      נוסיף את התרד הטרי לתערובת ונערבב… זהו, המלית מוכנה.



טוב, בואו באמת נלכלך את הידיים
1.      ניקח את דפי הפילו (שניים יחד כל פעם) ונמרח אותם במעט שמן זית וזאת בכדי שלא "ישברו" בזמן הגלגול והאפייה.



2.      אחרי שמרחנו אותם נחצה אותם לחצי ובכל חצי נניח/נשטח את המלית בחלקו קדמי (התחלה של הדף) ולרוחבו



3.      נגלגל את הדף (כמו סושי) ואז ניצור צורה של שבלול ונניח על תבנית עם נייר אפייה




4.      לאחר שיצרנו מספר שבלולים נמרח את הבורקסים עם עוד קצת שמן זית (בעדינות) ונפזר שומשום




5.      נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15-20 דקות
אחרי שהם מוכנים נפזר מעל זעתר ונתחיל להתפרע
 
בתאבון!
 





ראיתי שבוע שעבר באחד משלטי החוצות בת"א "טירמיסו עם גבינת מסקרפונה" אני מודה, הייתי רעב באותו הרגע ונורא התחשק לי להביא ביס  
קבעתי עם עצמי שאני הולך להכין את הקינוח הזה לשבת, וזה בדיוק מה שעשיתי. לשמחתי האורחים שהגיעו מאוד אהבו (גם אני, אפילו נישנשתי 2 חתיכות
.אתם מוזמנים לנסות את הקינוח הזה… 
טבעוני שנראה טוב וטעים לא פחות שיעלה חיוך עם כל ביס. מתחילים?
המצרכים

שכבה ראשונה + שלישית
§         חבילת פתי בר
§         2 כפיות טסטר צ'ויס אפשרי גם לעשות שימוש באספרסו
§         1 כוס מים

שכבה שנייה
§         2 כוסות חלב קוקוס (עדיף מקרטון אבל אם אין אז מקופסאת שימורים)
§         6-8 כפות סירופ מייפל (בהתאם למתיקות הרצויה)
§         2-3 כפיות טסטר צ'ויס או 1 אספרסו קצר
§         4 כפות שטוחות של קונפלור
§         1 כף ליקר קפה (אופציונאלי)

שכבה עליונה
§         1 כוס שמנת צמחית / קרם קוקוס
§         1.5 כפיות תמצית וניל
§         2-3 כפות סירופ מייפל (בהתאם למתיקות הרצויה)
§         קקאו לכיסוי

אופן ההכנה
1.      נערבב 2 כפיות קפה בכוס מים ונטבול בהם את עוגיות הפתי בר (כל פעם עוגייה אחת) ונסדר בשכבה אחת בתבנית מלבנית (20*30)




2.      נמזוג לקלחת 2 כוסות חלב קוקוס, נוסיף את סירופ המייפל, קפה, וקונפלור ונערבב.



3.      נניח את הקלחת על הכיריים ונחמם תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת קרם (תערובת צמיגית מעט), זה הזמן להוריד מהאש (כ 5-10 דקות)



4.      נעביר את הקרם לתבנית וניצוק מעל לשכבת הפתי בר




5.      נכסה בשכבה נוספת של עוגיות פתי בר טבולות בקפה וניתן לעוגה לנוח בזמן שנכין את השכבה העליונה




6.      במיקסר / מעבד מזון נקציף את השמנת הצמחית / קרם הקוקוס יחד עם תמצית וניל ומייפל עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה ונמרח את הקצפת מעל כשכבה עליונה



7.      נכניס למקרר להתייצבות החומרים כשעה ולפני ההגשה נוציא ונפזר מעל קקאו – מי שרוצה להדגיש יותר את טעם הקפה יכול לפזר תערובת מוקה / או קפה קקאו



בתאבון!