מסעדת FOODIX, רח' החרושת 49, אזור התעשייה כרמיאל; שעות פתיחה: א'-ה': 11:30-16:00; ו' וערבי חג: 09:30-13:00; טל': 0558943004; יש משלוחים
האנשים מאחורי המיזם הקולינרי החברתי הראשון בישראל: רשת מסעדות FOODIX
"אפשר גם אחרת, המשפט שמלווה את טלילה מור משחר ילדותה, הוא גם המשפט, שעומד מאחורי המיזם הקולינרי החברתי הראשון בישראל, רשת מסעדות "FOODIX" אותה יזמה.
טלילה, (68) נשואה לרפי ואם לשתי בנות מתגוררת כיום במושב עין יעקב בגליל המערבי. היא דור שמיני למשפחת פינצי –קונטיני מאיטליה שבנה עלה לארץ וכיהן כשגריר אנגליה ואיטליה בתקופה העותמנית. חוויותיה כפעוטה עם קום המדינה וילדותה בשנות המדינה הראשונות, יחד עם שורשיה העמוקים והחינוך לאהבת הארץ שקיבלה, עיצבו את הקשר העמוק והמחויבות שתמיד הרגישה לארץ. מגיל צעיר הייתה מעורבת פוליטית וחברתית, הייתה חברה בתנועת נוער סוציאליסטית ובתיכון הצטרפה לגדנ"ע אויר שבו הדריכה ועברה קורס דאייה. את שרותה הצבאי עשתה בקיבוץ גינוסר, שם חוותה את חוויית החיים השיתופיים ושם הכירה את המתנדבים שפתחו בפניה צוהר לעולם חדש אותו לא הכירה.
יומיים אחרי סוף השרות הצבאי, בשנת 1965, מצאה עצמה טלילה, לתדהמת כולם, על המעבורת "נילי", בגפה, עם 300 דולר בלבד בכיסה. תחילה נסעה ללונדון, מצאה עבודה ונרשמה לאוניברסיטה. לאחר שנה עברה למינכן וגם שם עבדה ולמדה באוניברסיטת מינכן. בשנת 1967 החליטה לעבור לארה"ב ללימודי הפסיכולוגיה. לניו יורק הגיעה עם 100 דולר בכיסה. היא נרשמה ללימודים, עבדה ללא הרף לממן את עצמה, חייה חיים של היפית והייתה מעורבת בהפגנות נגד מלחמת וייטנאם. לאחר 4 שנים עברה לבוסטון, חיה בקומונה, ושם סיימה את לימודי הפסיכולוגיה באוניברסיטת HARVARD ואת לימודי התואר השני ב-LESLEY COLLEGE . בבוסטון הייתה פעילה באגודת הסטודנטים הישראלית ובהסברה הישראלית בניו אינגלנד. שם גם הקימה את משפחתה. בשנת 1978 חזרה ארצה עם משפחתה, ניהלה מרכז לשיקום נוער רחוב בירושלים והייתה שותפה להקמת "לסלי קולג'" בישראל, חלוצי התרפיה בהבעה ויצירה בארץ. לימים גם הפכה למנהלת המקום.
לצד הוראה בלסלי קולג' וקליניקה פרטית ענפה, הקימה, לאורך שנים, מערכי הכשרה בקבוצות, ששמה דגש על אני כ"נותן שירות", לארגונים כמו משרד הבריאות, אל-על ועוד.
את הרעיון של רשת מסעדות FOODIX שהגיע בעקבות גל המחאות החברתיות לפני שלוש שנים היא פיתחה יחד עם בן זוגה רפי שי ועם שף ויועץ קולינרי עתיר שנים בתחום הבישול העילי. הכול התחיל ממפגשים חברתיים שהיו נהוגים להיערך בביתה. באחד המפגשים הללו עלה הרעיון שאפשר להכין אוכל מנחם, טרי ואיכותי במחיר סביר, ושאפשר גם אחרת. חרף היותה פסיכולוגית התחום הקולינרי אינו זר לה. היא נוהגת לבשל מטעמים מכל העולם ולארח בביתה הפתוח לכולם. טלילה, אידיאליסטית ונחושה בדעתה, החליטה לקחת את הסיכון הכלכלי יחד עם שותפיה, והאמינה שהמיזם שלהם יצליח. לאחר חודשיים וחצי הם פתחו את "מסעדת FOODIX" באזור התעשייה של כרמיאל, ה"פאסט סלואו פוד" החברתי הראשון בישראל. FOODIX הוקמה מתוך אמונה שאוכל איכותי וטעים צריך להיות נגיש לכולם והיא שואפת להפחית את הוצאת המזון החודשית בסכומים שיהיו בעלי משמעות כלכלית ניכרת ליחיד ולמשפחה. ב FOODIX מציעים ארוחה מלאה שכוללת: מנה עיקרית בשרית או צמחונית בתוספת מרק או סלט בעשרים שקלים בלבד. חרף המחיר הנמוך FOODIX מבטיחה אוכל איכותי טעים ומגוון שמבושל מדי יום על ידי שף בעל ניסיון רב בבישול ומבטיחה שהמהפכה הקולינרית החברתית כבר כאן.לאור ההצלחה FOODIX מתרחבת, ובימים אלו נפתח הסניף השני ברח' הרצל 102 שכונת פלורנטין בתל אביב.