כותרת
> C;
1/1
נדל"ן וכלכלה

ההייטק נוהר צפונה

כרמיאלי נדל"ן וכלכלהפורסם: 16.04.19 , 10:02ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

למעלה מאלף מועמדים, מהנדסים לעתיד, הגיעו אתמול, יום ב' ה-15.04.19, לפארק הייטק בר לב, לאירוע זרקור ראשון מסוגו בתחום ההייטק בצפון, בשיתוף פעולה של רשות החדשנות עם פארק הייטק בר לב. האירוע התקיים בהשתתפות אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, יעל יגרמן לביא יו"ר פארק הייטק בר לב, מתי זינדר מנכ"ל ספירל סלושנס ובכירי חברות הייטק מובילות בהן צ'ק פוינט, פלייטיקה, CyberArk ואחרות, הבוחנות אפשרות להקים שלוחות בפארק, לצד כ-1,000 מהנדסים תושבי הצפון.

נטלי אמזלג, בת 26 ממושב לפידות, מסיימת כעת תואר בהנדסת תכנה באורט בראודה:" האידאל בשבילי זה להישאר בצפון, אני אוהבת את הצפון זה הבית שלי, ולכן לאירוע כזה ציפיתי.

מאוד חששתי שאצטרך לעבור למרכז בגלל המקצוע, האירוע הזה מרגיע אותי מאוד".

מיקי סופר, בן 26 מכרמיאל, סטודנט שנה ג' להנדסת מכונות באורט בראודה: "אני רוצה למצוא משרה התחלתית וממנה להתפתח, תמיד הייתי בצפון, והמחשבה של פיתוח הייטק כאן מאוד מרגשת אותי. למה שרק בתל אביב יהיה הייטק?"

יעל יגרמן לביא, יו"ר פארק הייטק בר לב: " אני שמחה ונרגשת לפתוח את "צפונהייטק", אירוע התעסוקה הראשון מסוגו באזור הצפון שמטרתו היא להפגיש בין חברות ההייטק המובילות במשק לבין ההון האנושי האיכותי המצוי באזור.

בחרתי לכהן כיו"ר פארק הייטק ברלב ולהוביל את הפעילות כאן במטרה להביא 5,000 מקומות תעסוקה בתחום ההייטק לאזור ובכך לשנות את פניו.

הבנו שכדי לעשות זאת, עלינו ליצר סביבת עבודה ברמה הגבוהה ביותר המתאימה לצרכים ולרצונות של עובדי ההייטק ולדרישות הגבוהות של החברות.

אני יודעת שישנם הרבה עובדי הייטק מנוסים ובכירים שגרים כאן באזור.

רבים מהם נוסעים שעות ארוכות לעבודה, חלק נכבד מתייאש ועוזב את הצפון, אחרים מתפשרים על מקום העבודה כדי להישאר קרוב לבית ואף נוטשים את ההייטק בכלל.

ישנם כאן באזור עובדי הייטק, בני דתות שונות, נשים וגברים, שמביאים יצירתיות וחשיבה פורה. עובדים ברמה הגבוהה ביותר.

ישנם 35,000 סטודנטים בקרבת הפארק, בטכניון, באוניברסיטת חיפה, באורט בראודה ובמכללות נוספות באזור.

הדור הבא של ההייטק הישראלי כבר כאן ויישאר כאן אם רק תהיה לו הזדמנות.

מיליון וארבע מאות אלף תושבים גרים במרחק של פחות מחצי שעה נסיעה מהפארק.

תתפלאו, לא כל אנשי ההייטק רוצים לגור ולעבוד באזור המרכז.

מספיק להסתכל מסביב כדי להבין שיש רבים שישמחו להישאר בצפון ולעבוד כאן ורבים עוד יותר שישמחו לעבור לאזור אם רק תהיה להם תעסוקה במקצוע אותו בחרו.

השקענו הרבה מחשבה בתכנון הפארק סביב חווית המשתמש ולכן הקפדנו מאד על הפרטים.

וידאנו שהגישה עם רכב תהיה נוחה ושתהיה חניה בשפע.

עובדים יכולים להגיע ברכבת ואפילו באופניים ולהתקלח לפני הכניסה למשרד.

זהו הבניין הראשון מתוך שמונה מבנים שיקומו בפארק ובו כבר עובדים 200 מהנדסים מרוצים"

אהרון אהרון, מנכ"ל הרשות לדשנות: "אני מאוד מתרגש להיות כאן.

בסך הכל ההסתכלות שלנו כרשות היא לא הסתכלות על הפריפריה כפריפריה, אלה ההייטק ומה חסר בו, ובעיקר החיבור בין השניים- הייטק ופריפריה.

לפי הסקר האחרון של רשות החדשנות, חסרים 15000 אלף משרות במקצועות טכנולוגים אשר דרושים היטב לתעשייה, בעיקר תכנה חומרה, זה הרבה מאוד משרות שחסרות.

מצד שני אנחנו מסתכלים מה יש לנו, 77% אחוז מסך כל הסטרטאפים נמצאים במרכז, כאשר אני אומר מרכז אני מגביל את המרכז, לממש מרכז זה אפילו לא רחובות ונתניה.

אם מסתכלים על מי עובד בהייטק במרכז, הם בעיקר גברים, יהודים ולא חרדים, ופחות יותר זהו.

עכשיו, אני שואל אתכם, האם זאת כל אוכלוסיית ישראל?

אני מסתכל על הפוטנציאל של האזור הזה, יש כאן פוטנציאל אדיר- כוח אדם איכותי, יש כאן 7500 עובדי רפאל ומאות עובדי הייטק ותעשייה ביטחונית שלא נגישה לאוכלוסייה הערבית.

מתוך כל הלומדים במקצועות הייטק במכללות ואוניברסיטאות, 18 % זה ערבים, התובנה שהייטק מהווה קרש קפיצה לכל מקצוע, היא תובנה גם של האוכלוסייה הערבית.

שאני מסתכל קדימה אני רואה הפרש גדול בין %18 האחוז שלומדים הייטק לבין 3 % שעובדים.

מטרת הכנס היא להפגיש בין שני בעלי עניין חשובים- חברות הייטק צומחות המשוועות לעובדים איכותיים ועובדים מוכשרים המעוניינים בתעסוקה קרובה.

אנו מעוניינים לאפשר לחברות לממש את פוטנציאל ההון אנושי האיכותי הקיים בצפון, ולפתוח מרכזי פעילות ותעסוקה במקום.

במסגרת התוכנית רשות החדשנות תתמרץ חברות חדשניות לפתוח מרכזי מו"פ בפריפריה.

תינתן תמיכה במשך שלוש שנים בגובה 10 מיליון ₪ לחברה, אשר תבצע 80% מהפעילות שלה בפריפריה ו60% מעובדיה יתגוררו בפריפריה.

המסלול מיועד לתמוך בפרוייקטי מו"פ חדשניים של חברות צומחות תוך צמצום הסיכון בפתיחת פעילות בפריפריה ע"י תמיכה לשלוש שנים, בשיעורי מענק גבוהים ובמתווה יורד.

לתכנית תתווסף תמיכה בפעילות היערכות בשנה הראשונה והתאמות נדרשות נוספות".

במסגרת האירוע הציגו בכירים בחברות השונות על גבי במת האירוע את פעילותן ואת האתגרים בפניהם הן עומדות, ובזה גם הצורך בגיוס הון אנושי איכותי, ובמקביל הפעילו ביתנים למפגש עם אנשי ההייטק של הצפון, בהם שיקפו את הזדמנויות התעסוקה שהן מציעות.

כמו כן הוצגה באירוע בפני החברות הגדולות תוכנית שלוחות בפריפריה של רשות החדשנות במסגרתה יוענקו מענקים לחברות הייטק חדשניות שיפתחו שלוחות בערי הפריפריה ויהוו עוגני תעסוקה בת קיימא.

במסגרת התוכנית רשות החדשנות תתמרץ חברות חדשניות לפתוח מרכזי מו"פ בפריפריה.

בתמונת הפאנל מימין לשמאל:

אביגדור וילינץ, יזם טכנולוגי, פרופ' זיאד חנא, מנכ"ל מרכזי הפיתוח של חברת קיידנס, אהרון אהרון, מנכ"ל הרשות לחדשנות, דרור גלוברמן, מנחה הפאנל, סאמר אעמר, מדען נתונים בכיר בחברת מייקרוסופט, ד"ר ניצה קרדיש,סמנכ"לית בכירה בקבוצת טרנדליינס ויו"ר קרן אגטק בסינגפור וספיר בן הרוש, מנהלת השקעות בפיטנגו ומנהלת קהילת בוגרי 8200 צעירים.

קרדיט לתמונה:  יוליה ברזינה

 

 

 

 

 

 

קרדיט לתמונה: יובל רובין

 

קרדיט לתמונה: יובל רובין