כותרת
> C;
1/1
ספורט

רון שפירא על הקשר בין שוקולד בלגי לאימון מוצלח

כרמיאלי ספורטפורסם: 17.08.17 , 09:23ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:


מזיע עד לשד עצמותי נכנסתי רגע אל המטבח על מנת להכין  שני ספלי אספרסו. פתחתי את קופסת הקרטון, שלפתי מתוכה שתי קפסולות, הדלקתי מבעוד מועד את מכונת הקפה ותוך כדי כבר ארגנתי את שני הספלים. זהו ידעתי ! בו ברגע  הופיעה אשתי וצווחה לעברי: ' צא מיד החוצה, אתה מטפטף זיעה על כל הרצפה'. נלחצתי, הנחתי במהירות את שני ספלי הקפה על המגש ובדרך החוצה פתחתי את המקרר הוצאתי מתוכו כמה פרלינים של שוקולד בלגי וברחתי מידית מטווח האש של אשתי הזועמת. א' המאומן שלי חיכה לי בבריכת השחייה כשרצועות הטי-אר-איקס בידיו ובעיצומו של אימון כח אותו ביקשתי ממנו להתחיל עד שאגיע. הנחתי את מגש הפרלינים והאספרסו על דופן הבריכה, נכנסתי תחת צינור המים הקרירים ושטפתי את גופי הלח והמלוח. המאומן שלי עשה כמותי ושננו, שהיינו לאחר שמונה קילומטרים של ריצה, נכנסנו אל מימי הבריכה. אחרי הכל, ריצה בעונה הזו של הקיץ איננה עניין של מה בכך, חם, הביל, לח ותחושה של תשישות שלא קיימת בריצות הארוכות של ימי החורף הקרירים. כעת השתכשכנו במי הבריכה הצלולים והנעימים. ציפורי הבוקר ניעורו משנתן וקדמו את שחיית השחר שלנו בציוצים ערבים לאוזן. הושטנו שננו, אני וא' את ידינו אל ספלי האספרסו ולגמנו מהם תוך צקצוק טעם הקפה בין כל חלקיו של הפה, הלשון והחך.  כעת הבטנו שננו בפטמות השוקולד שהמתינו לנו על המגש כמו חיכו רק לנו בחמימותן ורכיכות המרקם שלהן שהפשיר ושהשווה תכונותיו לטמפרטורה הזו של הקיץ. הכנסנו כל אחד מאתנו גוש שוקולד לפיו, קטיפת קקאו מרה קידמה את חוש טעמנו. אחר כך בא העונג בו השוקולד נמס בפה ומתמזג לאטו עם טעם האספרסו שלגמנו קודם. ואם לא די בכך, הרי שבדיוק עכשיו, ריחף מולנו פרפר לבן שהשלים את תפאורת הפינלה הזאת של חווית האימון שלנו. כמה כייף! אז על תחושת 'האחרי' רציתי לכתוב לכם. על העונג הצרוף והכה כדאי המתלווה לאחר סיום של אימון מפרך וודאי אם יש שם בקו הגמר איזו כוס בירה, קנקן צונן של לימונה או ספל קפה עם שוקולד בלגי. הכינו לכם את אלה מראש, כדאי להכינם! כי בזמן הריצה המפרכת נעים לפנטז עליהם. זה עוזר! רגע, אשתי שוב שואלת, 'מה עם הרצפה במטבח ?' אני חייב לסיים לגשת ולהעביר סמרטוט.


לאתר של רון שפירא,  מאמן ומורה לאורח חיים בריא>>