"מענגיה לעולם כבוד ינחלו"...
טיפים לאכילה נכונה בשבת ובכלל ☘
כולנו מכירים את התחושה העמוסה שנוצרת בבטן בשבת עד כדי לא כיף לפעמים.
אז יש כמה דברים שכדאי לדעת , ע"מ למנוע מהאכילה להיות כבדה ולהפוך אותה לשמחה, מזינה ומענגת:
-
הלחם : רצוי שיהיה מחמצת מלא או כוסמין ולאכול עד 2 פרוסות קטנות.
-
בכל ארוחה אנו נעדיף להתחיל מהקל אל הכבד ולכן נפתח את הארוחה בכמה שיותר סלטים חיים
-
לגבי דג ובשר , נעדיף לבחור אחד מהם ובכל מקרה שבחרנו בשניהם נשתדל בכמויות סבירות שמתאימות לארוחת ערב שתשמח גם את הגוף ולא רק את הנפש.
-
להניח את המזלג בין ביס לביס.
-
מנהג מאוד לא נח כלפי הגוף, להגיש פירות או עוגות אחרי האוכל יש להמנע לחלוטין ,סוכר אחרי מזון יצור תסיסה בקיבה (נרחיב בהמשך).
-
נעדיף לשתות לפני האוכל. משקאות מתוקים תוך כדי האוכל הרי הם סוכר ואנחנו זוכרים שסוכר צריך להתעכל מהר ולכן יצור תסיסה.
-
ככל שיהיה בקיבה ובמעיים פחות לחץ כך יווצר עיכול טוב יותר , ספיגה ופינוי יותר טובים באופן שיחזק את הגוף וישמור על האנרגיה.
-
אם יש רגש של כאב או דקירה בבטן זה סימן לעצור מייד
-
אחרי הארוחה נעשה משהו כדי לא לישון מייד אחרי האוכל, הסוד לא להתעייף נמצא בכמות האוכל ובקצב האכילה.